2008. május 30.

Karfiolkrém



Édesanyám készítette ezt a krémet gyakran gyerekkoromban, nagyon szeretem, azóta is a „kence” osztag oszlopos tagja repertoáromban.

Hozzávalók:
1 közepes fej karfiol
1 dl házi majonéz
1 mk dijoni (magos)mustár
1 fél fej (lila)hagyma, vagy egy kis fej salotta
só, frissen őrölt bors,
1 ek apróra vágott petrezselyem és snidling (opcionális)

A karfiolt kevés sós vízben puhára párolom, leszűröm, botmixerrel pépesítem, hozzákeverem a majonézt (most mogyoróolajjal készült maionesa blanca-t használtam hozzá), ízesítem sóval, borssal, mustárral, hagymával és az apróra vágott zöldfűszerekkel.
Behűtve, barna kenyérre kenve mennyei!

2 megjegyzés:

cukroskata írta...

Ez isteni lehet :-)

anna írta...

huh ez nagyon tetszik
pedig nem szeretem kulonosebben a karfiolt
oo ezt megcsinalom
elore is kosz a receptet