![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjCh4gxfySOIpO4ouaTdXDT3c4nmgJ-saPrWbcRVDQoMNHcAV4cs4DibixVjOuJmG-rlqT_xoiA2zXJxSVl-vwjhlAksVyyD8nSbJFyvB7R32H18Sy47WCEn5zzQ1H7gxD09L3tg1rQ5M4/s640/rebileves.jpg)
Főiskolás koromban sok rebarbarát ettem, kompótnak, főzeléknek, levesnek. Megyeri Árpi bácsi tanárunk kedvenc növénye volt és lelkesen propagálta diákjai között is. Most új irodánk udvarában zöldell, már a nosztalgia kedvéért sem hagyhattam ki:-)
Meleg tavaszi napokra való savanykás, fűszeres, üdítő leves.
Meleg tavaszi napokra való savanykás, fűszeres, üdítő leves.
6-8 szép rebarbaraszár
1 bio citrom héja
4 ek cukor
1 rúd fahéj
pár db szegfűszeg
½ mk vanília eszencia
2 csipetnyi őrölt kardamom
1 tojássárgája
2 kk étkezési keményítő
pár szem friss eper és mentaág a tálaláshoz