2008. április 17.

Maradékhasznosítás


Minden háztartásban eljön a pillanat, amikor összejön egy kis maradék ebből-abból, ahhoz kevés, hogy önállóan elég legyen, ahhoz túl sok, hogy a kutya (vagy kuka) egye meg…
Tegnap előételnek ilyet ettünk, de raitát nem készítettem, hanem elővettem két kis joghurtot. De az olyan snassz, azt azért mégsem, kevertem hát bele egy kanál medvehagyma pesto alapot, amit a szezon utánra szántam, Mamma útmutatása alapján. A rák el is fogyott, ízlett a vendégeknek is, de joghurt, az maradt. Hirtelen ötlettől vezérelve bepácoltam vele azt a pár szelet pulykamellet, ami várt a sorsára a hűtőben. Szintén a tegnapi vacsoráról maradt egy kevés párolt, vajban megfuttatott bébirépa, zöldbab, spárga, kezdeni kellet valamit azzal is. Elővettem és kivajaztam az öntöttvas sütőtálam, belefektettem a medvehagymás-joghurtos pulykamell szeleteket, rászórtam a zöldségeket, ment rá a kb fél dl tejszín (szintén maradék), betakartam pár szelet gouda sajttal és két golyónyi határidős bazsalikomos mozzarella szeletekkel. Egy órát töltött a sütőben. Tálalás után derült ki, hogy minden szép és jó, csak elfelejtettem megsózni…De az íze isteni (sózás után):-)

1 megjegyzés:

Mamma írta...

Gabojsza, te gyakorlatilag két receptből gyúrtál egy harmadikat. Olyannyira, hogy ez a pestos-joghurtos kenegetős nekem is nagyon tetszik.
Ebből meg kreálok egy negyediket a sajtos-bundás pulykához:-))