2008. április 17.

Maradékhasznosítás


Minden háztartásban eljön a pillanat, amikor összejön egy kis maradék ebből-abból, ahhoz kevés, hogy önállóan elég legyen, ahhoz túl sok, hogy a kutya (vagy kuka) egye meg…
Tegnap előételnek rákot ettünk, joghurt mártogatóssal. A rák el is fogyott, ízlett a vendégeknek is, de joghurt, az maradt. Hirtelen ötlettől vezérelve bepácoltam vele azt a pár szelet pulykamellet, ami várt a sorsára a hűtőben. Szintén a tegnapi vacsoráról maradt egy kevés párolt, vajban megfuttatott bébirépa, zöldbab, spárga, kezdeni kellet valamit azzal is. Elővettem és kivajaztam az öntöttvas sütőtálam, belefektettem a medvehagymás-joghurtos pulykamell szeleteket, rászórtam a zöldségeket, ment rá a kb fél dl tejszín (szintén maradék), betakartam pár szelet gouda sajttal és két golyónyi határidős bazsalikomos mozzarella szeletekkel. Egy órát töltött a sütőben. Tálalás után derült ki, hogy minden szép és jó, csak elfelejtettem megsózni…De az íze isteni (sózás után):-)

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.