2008. április 23.

Medvehagymás spárga sajtburokban


Használjuk ki a medvehagyma szezon utolsó és a spárga szezon első napjait! A végeredmény megéri!

Hozzávalók 2 főre:
300 g fehér spárga
1 marék friss medvehagyma
25 dkg sajt (gouda, edámi)
2 dl tejszín
1 tojás
provanszi fűszerkeverék
kevés vaj
1 kk cukor
só, frissen őrölt bors

A spárgát meghámoztam és enyhén sós-cukros vízben megpároltam. Leszűrtem és a felét kivajazott sütőedénybe fektettem, betakartam medvehagyma levelekkel, rá még egy réteg spárgasíp. Mindkét réteg spárgát megszórtam provanszi fűszerkeverékkel. Felvertem a tojást, összemixeltem a tejszínnel, fűszereztem sóval, borssal és ráöntöttem a medvehagymás spárgára. Tetemes mennyiségű reszelt sajttal takartam be és előmelegített sütőbe (200 fokon) kb 30 perc alatt megsütöttem. Önállóan húsmentes ebéd, de egy kis natúr sülttel sem megvetendő.