![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgzqURBkmsfovkKSDbCDotslOVLqZWHAartB39mTFMnZEguHd3_YvMHzYsoZvHiv7NvLEC39phGQOpj44v1J6oaVGrMVaaLH1r2uxZudmxjnTEcScikjHoE512v_hVXxRVsa4LZpLa5mzA/s640/frittata+001.jpg)
Ha van plusz tíz percem, a sima változat helyett inkább frittátát készítek, mert sokkal jobb, mint egy „mezei” rántotta…Azt is szeretem benne, hogy ha nem fogy el azonnal, hidegen majdnem finomabb, mint frissen.
Hozzávalók 3 főre:
3 dkg vaj
fél csokor medvehagyma
6 tojás
10 dkg Stilton, vagy bármilyen kékpenészes sajt
10 dkg füstölt, főtt sonka
frissen őrölt rózsabors
Azzal kezdem, hogy előmelegítem a sütőt 250 fokra. Egy sütőben is használható serpenyőben felolvasztom a vajat. A medvehagymát megmosom, felaprítom, a sonkát apró kockákra vágom. A vajon megfonnyasztom a medvehagymát, a sonkakockákat picit átpirítom, ráöntöm az éppen csak felvert tojásokat. Ha a tojás széle kezd dermedni, ráreszelem a sajtot, tekerek rá borsot és beteszem a sütőbe, majd figyelem mikor kész, hogy ne száradjon ki a tojás. Sózni nem kell, mert a sonka és sajt is elég sós a tökéletes végeredményhez.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhep2GFKg5ugoW3WilzDjMKbLzuq2FwZ-7uNVMmWyEWdRMQK7eOTGCIPMSfCMkSW-hLFeMm8LUvETpU7Z0XgxL8VvyPItSlexJT5bQlQemxrzm7JwRj1wifcDmv8hMs5XQ6VS7uND8sa8E/s640/frittata+003.jpg)
Paradicsommal, egy pohár tejjel a legfinomabb reggelik egyike.