2008. április 5.

Medvehagymás frittata


Ha van plusz tíz percem, a sima változat helyett inkább frittátát készítek, mert sokkal jobb, mint egy „mezei” rántotta…Azt is szeretem benne, hogy ha nem fogy el azonnal, hidegen majdnem finomabb, mint frissen.

Hozzávalók 3 főre:
3 dkg vaj
fél csokor medvehagyma
6 tojás
10 dkg Stilton, vagy bármilyen kékpenészes sajt
10 dkg füstölt, főtt sonka
frissen őrölt rózsabors

Azzal kezdem, hogy előmelegítem a sütőt 250 fokra. Egy sütőben is használható serpenyőben felolvasztom a vajat. A medvehagymát megmosom, felaprítom, a sonkát apró kockákra vágom. A vajon megfonnyasztom a medvehagymát, a sonkakockákat picit átpirítom, ráöntöm az éppen csak felvert tojásokat. Ha a tojás széle kezd dermedni, ráreszelem a sajtot, tekerek rá borsot és beteszem a sütőbe, majd figyelem mikor kész, hogy ne száradjon ki a tojás. Sózni nem kell, mert a sonka és sajt is elég sós a tökéletes végeredményhez.


Paradicsommal, egy pohár tejjel a legfinomabb reggelik egyike.