![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiNQjIOc6kLWLxOq8SV7Hbtj4hhHHtRNxTxL-XnG6K94C_Lv0yR9P2rN0BLbGzbAQ5QQg8JAmK23tgNg81Kbkyx_F1Rg_EhOChqU9TJvGWV2TK7Itynlc8gnFqQa1EN0OlOJvoqkyEYIHM/s640/r%C3%A1ksali.jpg)
Füstölt lazacos folyami ráksaláta, avokádóval és paradicsommal, magvas rozskenyér alapon
Hozzávalók fejenként:
80 g konyhakész folyami rákfarok
fél fej mogyoróhagyma
fél avokádó
fél lime leve és reszelt héja
1 tk tejszín
1-2 szelet füstölt lazac
snidling a díszítéshez
egy paradicsom
egy ek jó minőségű majonéz
egy vékony szelet barna magvas rozskenyér
fél fej mogyoróhagyma
fél avokádó
fél lime leve és reszelt héja
1 tk tejszín
1-2 szelet füstölt lazac
snidling a díszítéshez
egy paradicsom
egy ek jó minőségű majonéz
egy vékony szelet barna magvas rozskenyér
Az avokádó húsát kikapartam a héjából és villával összetörtem, reszeltem hozzá kevés lime héjat, kapott pár csepp lime levet, sót, frissen őrölt borsot és negyednyi aprított mogyoróhagymát. Összekevertem, lazítottam az állagán teáskanálnyi tejszínnel.
A rákfarkakból párat félretettem díszítéshez, a többit aprítottam, összekevertem majonézzel és kevés lime lével, sóval, borssal fűszereztem. A paradicsom bőrét keresztben bemetszettem és kb 10 másodpercre forrásban lévő vízbe dobtam, majd kivettem és jeges vízbe mártottam. Lehúztam a héját, eltávolítottam a magjait és apró kockákra vágtam.
Desszertgyűrűben halmoztam a rétegeket. A kenyéralapra kerültek a paradicsom kockák, rá az avokádó püré (ami majdnem guacamole), erre a ráksaláta. A tetejét vékony füstölt lazac szeletkékkel borítottam, snidlinggel és rákkal díszítettem.
Borajánlat: Heimann Viona