ÉP annyira szereti a spárgát, hogy mindennap meg tudná enni. Én a gombával vagyok ugyanígy, kombináltam hát őket.
Hozzávalók 3 főre:
300 g spárga (most fehér)
25 dkg csiperke
2 ek libazsír
1 marék snidling
pár leheletvékony szelet sonka
jól olvadó sajt, nálam most 20 dkg mozzarella és cheddar
só, frissen őrölt bors
provanszi fűszerkeverék
1 ek cukor
kevés vaj
A spárgasípokat meghámoztam, megpároltam cukros-sós vízbe, majd leszűrtem. A gombák tönkjét apróra vágtam, a kalapjukat nagyobb darabokra. A libazsíron, ami nem szimpla libazsír volt, mert előző nap abban sütöttem egy libamellet és jó sok hagymát - tehát jó ízes libazsírban megpároltam a gombát. Sóztam, borsoztam, provanszi fűszerkeverékkel, majd a vége fele jó marék aprított snidlinggel tettem ízessé.
Egy sütőtálat kivajaztam. Minden szelet sonkába 2 spárga sípot tekertem és leraktam a sütőedénybe. Ráhalmoztam a gombát, betakartam az egészet sonkaszeletekkel és reszelt sajttal. Éppen annyit töltött a 200 fokos sütőben, míg megolvadt a sajt. Legközelebb kevésbé sós sonkát választok…Amúgy finom:-)
Hozzávalók 3 főre:
300 g spárga (most fehér)
25 dkg csiperke
2 ek libazsír
1 marék snidling
pár leheletvékony szelet sonka
jól olvadó sajt, nálam most 20 dkg mozzarella és cheddar
só, frissen őrölt bors
provanszi fűszerkeverék
1 ek cukor
kevés vaj
A spárgasípokat meghámoztam, megpároltam cukros-sós vízbe, majd leszűrtem. A gombák tönkjét apróra vágtam, a kalapjukat nagyobb darabokra. A libazsíron, ami nem szimpla libazsír volt, mert előző nap abban sütöttem egy libamellet és jó sok hagymát - tehát jó ízes libazsírban megpároltam a gombát. Sóztam, borsoztam, provanszi fűszerkeverékkel, majd a vége fele jó marék aprított snidlinggel tettem ízessé.
Egy sütőtálat kivajaztam. Minden szelet sonkába 2 spárga sípot tekertem és leraktam a sütőedénybe. Ráhalmoztam a gombát, betakartam az egészet sonkaszeletekkel és reszelt sajttal. Éppen annyit töltött a 200 fokos sütőben, míg megolvadt a sajt. Legközelebb kevésbé sós sonkát választok…Amúgy finom:-)