2008. április 11.

Medvehagymás kaszinótojás


Van, hogy meglátok valamit és azonnal nekilátok, akkor is ha már este 8 óra elmúlt, én meg reggel 3-kor keltem és megjártam Zágrábot (oda-vissza 880 km). Itt találtam az ötletet, olvasás után már tettem is a tojásokat főni, mert megérkezett a legfrissebb medvehagyma szállítmány:-) A kép ma reggel készült, mert napfényben mégis más…

Hozzávalók:
5 db főtt tojás
2 evőkanál majonéz
1 mokkáskanálnyi dijoni tárkonyos mustár
só, frissen őrölt bors
10 kiskocka füstölt sonka
1 marék friss medvehagyma

A főtt tojásokat félbe vágtam és a sárgájukat kivettem egy tálba, villával összetörtem, elkevertem a majonézzel és a mustárral, fűszereztem sóval, borssal.
A masszához adtam az apróra vágott medvehagyma leveleket, majd a krémet habzsák segítségével visszatöltöttem a félbe vágott tojásfehérjékbe, melyekbe töltés előtt egy-egy mini falatka füstölt sonkát rejtettem. Mutatós és finom. Éljen a medvehagyma!

1 megjegyzés:

lorien írta...

Ez már komoly addikcióról tanúskodik :) Azt hiszem ez tipikusan az az étel, amihez a pestómat nagyon jól lehetne használni /a majonézt kivéve, az nekem nem való/, hogy egy kicsit állt az olajos sóban, még jobban át tudná adni a tölteléknek az ízeket.