2008. április 8.

Serpenyős „táp”


Borús, hűvös hétvége utáni napra, igazi melengető fogás. Tipikusan hétfői étek, vasárnapi maradékhasznosításra, ha nem akarjuk ugyanazt enni, mint előző nap.

Amiből készült:
maradék malacsült
maradék muzsdéj (zúzott fokhagyma, lében)
egy darab füstölt-főtt sonka
4 fej hagyma
maréknyi szárított paradicsom
kevés vaj
löttyintésnyi fehérbor
frissen őrölt bors

A malacsültet és a sonkát falatnyi kockákra vágtam, a hagymát vastagabbra szeleteltem. Vasserpenyőben felolvasztottam kevés vajat, rádobtam a hagymát és üvegesre pároltam. Hozzáadtam a husikat, majd ráöntöttem a bort és a musdéjt. Tekertem rá borsot, hozzáadtam a szárított paradicsomot és pár percig rotyogtattam, míg összeértek az ízek. Savanyúsággal és egy pohár fehérborral volt korai vacsoránk.

Nincsenek megjegyzések: