2008. április 5.

Tejszínes-sajtos csirkemell


Péntekenként reggel Nagylány leadja a rendelést, mit szeretne enni, ha hazaér az egészhetes önellátásból. Van, hogy én javaslok valamit, ő meg rábólint, de ezúttal „valami sajtos, szaftos husit” kért, nekem meg eszembe jutott Kati barátnőm isteni tejszínes-sajtos csirkemelle, el is készítettem az új öntöttvas sütőtálamba. Előnye: negyedóra alatt össze lehet dobni, 20-25 perc sütés elég neki. Hátránya: nem lehet abbahagyni…

Hozzávalók 2 személyre:
1 csirkemell, szeletekre vágva
20-30 dkg sajt, reszelve
2 dl tejszín
kevés vaj
tojás
liszt
só, bors
fokhagyma (granulátum)

A csirkemellet szeleteltem, fűszereztem és bepaníroztam liszt-tojás-reszeltsajt trióba. Vajjal kikent sütőtálba fektettem a panírozott szeleteket, ráöntöttem a tejszínt és forró (250 fokos) sütőbe 20-25 perc alatt pirosra sütöttem. Legközelebb a husi alá rakok vékony vajrépa szeleteket is, akkor igazi egytálétel lesz belőle. Némi poréhagyma sem árthat neki…

Ha tetszett a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

8 megjegyzés:

max írta...

mit póréhagyma? tegyél egy kis medvehagymát!!
Jó a recept, tetszik, és első a blogrollon, és hajnalban...szupi:-))

Mamma írta...

Ez jól hangzik!
Gabojsza, elképzelhető, hogy a tejszínt félig kiváltsam egy alaplével? (Értem ízre). Milyen sajtot használtál? Valami aromás, félkeményre gondoltam..., ami jól olvad.
Valami zöldség biztos nem árthat neki:-))

gabojsza írta...

Kedves Mamma, a tejszín szerintem símán kiváltható tejjel vagy bármilyen alaplével. Most 3 féle sajt került rá: Pecorino Sardo, holland edamer és német ementhaler, mind maradék:-)
Így is finom, de a vajrépás változatot feltétlenül elkészítem, mert a vajrépa-tejszín páros valami mennyei!:-)))

Mamma írta...

Elkészült!! Olyan finom lett, hogy nekem alig maradt:-))
Hamarosan én is közzéteszem, mert ezt-azt változtattam rajta.

Mandii írta...

Holnap ez lesz az ebéd:)

gabojsza írta...

Mandii, jó étvágyat hozzá! Biztosan ízleni fog:-)))

mindegy írta...

Hahó, huszonéves srácként messze Anyukától, néha nekem is kell alkotnom valamit:D


Én még zöldségeket is pakoltam rá ( borsó, kukorica, zeller, répa, karfiol ) és leesett a lakótársaim álla, mikor meglátták:D Hát még mikor megkóstolták....

Névtelen írta...

Jól hangzik!!!De a panírozásnál külön külön kell a lisztbe tojásba majd a sajtba forgatni ugye???Ági