2013. szeptember 18.

Értisztító citromos-fokhagyma kúra


Értisztítás házilag. Még a gyógyszerpárti orvos nővérem is elismerte, hogy hatásos.

Hozzávalók:
30 gerezd fokhagyma
5 db bio citrom (kezeletlen héjú, bio citromot a Sparban vettem, mert a saját citromfáik most épp nevelik a majdani termést)
 1 l víz

 A citromokat alaposan megmosom, héjukkal együtt feldarabolom és a pucolt fokhagymával együtt blenderben (ennek híján késes robotgépben, vagy mixerben) pépesítem. Egy liter vízzel felöntve az első buggyanásig forralom, lefedve kihűlésig állni hagyom, majd leszűröm, palackba töltöm és hűtőszekrényben tárolom.
Három hétig, minden reggel egy kupicányi mennyiséget iszok belőle. Egy kúra három hétig tart, 8 nap szünet után még egyszer-kétszer megismételhető.

40 éves kor felett félévente, de legalább évente ajánlatos megismételni a kúrát.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

kipróbáltam, sajnos komoly hasmenést és gyomorfájdalmat okozott

Gabojsza írta...

Mi túl vagyunk már egy ilyen kúrán (tavasszal), emésztési panaszunk nem volt tőle, egyikünknek sem.

Névtelen írta...

"hasmenést és gyomorfájdalmat okozott"

Csináld vörösborral, vagy bármivel, olyan tiszta lesz az ered, mintha domesztosszal mosták volna! Csak keress valakit aki elismeri aztán, hogy ez bizony hatásos. Annyi ilyen van, a lúgosítástól a bélmosásig, hogy ha valaki mind megcsinálja, örökké fog élni!

Névtelen írta...

Én tavaly télen próbáltam ki. Az értisztító hatásáról nem sokat tudok mondani, de egyszer sem voltam beteg, és nekem semmilyen problémát nem okozott.

Mariska írta...

Ajánlom, próbáljátok ki!
20 napig ittam minden reggel 1 dl-t, észrevehetően javult a közérzetem, segített megszüntetni a derékfájásom, az ereimen mennyit tisztított azt nem tudom, de a vérnyomásom is stabilan 130 alá ment.
Zsírbontásban is hasznos volt, a 3 hét alatt 2 kg-t fogytam, pedig csak az édességet csökkentettem.
Hasmenést nem okozott, de méregtelenített (gyakrabban kellett kimenni kis és nagydologra)
Most ősszel megismétlem. A citrom héját és a belső hártyáit én nem tettem bele.

orsi írta...

sok jót hallottam róla

Life Hacker írta...

na ezt megosztom én is, sőt csekkolom ;) köszi

gabusiek írta...

I have to try this recipe ;)

I follow you beautiful blog. I hope you will follow me back and I will wait for you in my blog www.gabusiek.blogspot.com

Névtelen írta...

Ajánlom, hogy olvassa el "Citromos-fokhagymás kura érelmeszdés ellen" mert ott bövebb magyaràzatot kap.
Ugy 15 évvel ezelött az egészségi állapotom odàig jutott, hogy állandoan szédelgés kapott el amitöl többször elestem és néha 2 vagy 3 bordàt is eltörtem.Nehéz volt a gondolkozás,autovezetés, kerékpàrozàs,gyaloglàs,papirmunkàk...stb. Most 83 éves vagyok és jobban érzem magam agyilag mint 15 évvel ezelött.Egy baràtom ajànlotta e fenti italt ami megvàltoztatta az életemet és mmost ugyanugy vezetek autot és kerékpàrozok mint régen - természetesen fizikailag az ember gyengül és a 100 m-es futàs elmarad.
Én ràjöttem arra, hogy 65 éves kor felett ajánlatos mindennap reggeli elött inni egy jo stampedlinek megfelelöen. 1 liter 3 hétre az ugy 47 milli liter ami megfelel
egy kiszolgàlt "whiskynek" naponta. A fokhagyma szagot a citrom semlegesiti és a szàj szagot elveszi a reggeli.
A készitésében bizonyos vàltozàsokat csinàltam ugy hogy a tisztitott fokhagyma részecskéket préselem.A citromot ugyanugy a levét kinyomom és csak a héjàt szeletelem nagyon aprora fel. Mindent az edénybe téve és 1.2 liter meleg vizet adok hozzà amit jol megkeverek és felforralom de ahogy forrni kezd azonnal leállitom a tüzet. Tárolàsàhoz féllieres cocaocolás plasztik üvegeket hasznàlok és a mélyhütöbe teszem. Az üvegeket teljesen megkell tölteni igy nincs hely a baktériumos csoportulàsnak. Én mindig ugy 4 vagy 5 litert készitek ugy hogy a megadott mennyiségeket annak megfelelöen növelem.
Betartva azt a közmondást, hogy " Segits magadon és az Isten is megsegit " (a vagy az orvos) én az elmult 10 évben évente csak 2-szer megyek orvoshoz.
Mennél tovább issza az ember annàl jobban érzi magàt. Nefelejtse, hogy egy felnött embernek ha az osszes vérerét össze kötnénk a hajszàl erekkel együtt akkor az 100 000 (százezer) km-t tenne ki ami a Föld-gömb kerületének a két és félszérese.
Mi az amiben segitett ? Megszüntek a szédelgések, emlékezö tehetségem tul tesz az elefànokon is. Gyorsabban szàmolok fejben mint a fiatalok szàmito géppel. Ugy 140 ének magyar szövegét letudomm irni sokat bizonyos szok kihagyàsàval, a vilàg térképét lerajzolom és az orszàgok többségének az adatait is leirom,a nehéz tantàrgyakkal ugymint a szàmtan, fizika, kémia, egészségtan szivesen versenyre megyek. Nefeletsük el, hogy 15 évvel ezelött egy egyszerü bank pénzàtutalàst sem tudtam csinàlni segitség nélkül. Ma én segitek màsokon ha làtom, hogy nehezen megy.
Mindez ezt ennek a fokhagymàs-citromos kurának köszönhetem.
Üdvözlettel: Géza.

amit aztàn jol megkeverek