2013. szeptember 28.

Könyvajánló

Ezúttal nem egy, hanem négy új kiadványt ajánlok, ezek nem a szokásos csili-vili, csupa fotó, ropogós szakácskönyvek (bár azokat is nagyon szeretjük), hanem bájos, nosztalgikus illusztrációkkal díszített könyvek, olyan szeretni való példányok, nem csak az olasz konyhát kedvelőknek.
Figyelem, karácsonyi ajándék ötletek is rejtőznek a bejegyzésben :-)

Nagymamáink édes kincsei – Klasszikus édességek, torták és lepények


Minden családban megvannak a rongyosra olvasott, a Nagyi által sütés közben lapozgatott, ezért itt-ott zsírfoltos kis füzetek, melyekben régi idők receptjei vannak lejegyezve. Ez a bájos kis receptkönyv olyan, mintha egyike lenne a családi gyűjteménynek, számtalan klasszikus olasz édességet, tortát, lepényt találunk benne. Egyszerűen megfogalmazva, olyan könnyedén, hogy még egy kezdő házitündér is kedvet kaphat egy Castagnaccio, vagy egy Panettone elkészítéséhez. Fellapozva rájövünk, hogy a sütés örömteli élmény. Terápia.
Nagymamáink édes kincsei – Klasszikus édességek, torták és lepények
Alexandra Kiadó
2013
128 oldal
2499.- Ft

Kincsek a kamrából – Ízletes zöldségek, zamatos gyümölcsök üvegbe zárva

Az utóbbi években kezd újra divatba jönni a befőzés, melynek „gyümölcseivel” egy pillanat alatt felidézhetjük a nyár minden ízét, zamatát. A tartósításnak és a befőzésnek sok módja létezik (szárítás, tartósítás páclében, olajban, ecetben, sóban), az egyes országokban különböző módszereket dolgoztak ki a helyi sajátosságoknak megfelelően. A szülői, nagyszülői házban elsajátított technikák nemzedékről nemzedékre hagyományozódtak, manapság legfeljebb rövidebb ideig főzzük a lekvárt, meg felfedeztük a befőző automatát.
A “Kincsek a kamrából” a napsütötte Olaszország ízvilágát hozza közelebb, anélkül, hogy messzebb kellene menni a helyi piactól. Ezentúl nem csak birssajtot, vagy chili lekvárt kínálok majd egy érett sajthoz, hanem például fahéjas paradicsomot (mely sültekhez is jól passzol).
Kincsek a kamrából – Ízletes zöldségek, zamatos gyümölcsök üvegbe zárva
Alexandra Kiadó
2013
128 oldal
2499.- Ft

Legkedvesebb receptjeim


Mindnyájan gyűjtöttünk már receptet rokonoktól, barátnőktől, kollégáktól és mikor hozzájuk jutottunk, úgy éreztük, igazi kincsre leltünk. Ebbe a gyönyörűen illusztrált füzetbe ezeket a kincseket jegyezhetjük le, hogy mindig kéznél legyenek, mert a papír fecnik, újságkivágások elvesznek, elkallódnak. A kiadvány különlegessége, hogy tradicionális olasz recepteket is tartalmaz, a hagyományos polentától a híres pasták alapreceptjéig, praktikus tanácsokat befőzéshez, kellő helyet minden saját recept beírásához.
A könyvecske méltó helyet érdemel saját konyhánk könyvespolcán, és tökéletes ajándék lehet mindenkinek, aki szeret főzni.
Legkedvesebb receptjeim
Alexandra Kiadó
2013.
126 oldal
2.899.-Ft

Legféltettebb receptjeim

Igazi családi receptkönyv lehet, melybe lejegyezhetünk régi családi recepteket, finom fogások titkait, vagy akár egy-egy saját ételkölteménynek a leírását. Ebbe a hasznos füzetecskébe gyűjteményként örökíthetjük tovább hagyományainkat (mert ugye nem mindenki vezet főzőnaplót, gasztroblogot). Hasznos olasz előétel tészta, leves, mártás és édesség alapreceptek is vannak benne, melyek további receptvariációk kiötlésére és megvalósítására ösztönözhetnek.
Legféltettebb receptjeim
Alexandra Kiadó
2013
128 oldal
2499.- Ft