2007. november 26.

Egy finom levest?

Életem Párja káposztalevest kért. Igen, azt a káposztalevest, amitől fogyni lehet. Mondjuk, nekem sem ártana…Hát főztem, de nem a recept szerinti leveskockával, hanem a töltött husik sütésénél keletkezett finom szaftot higítottam vízzel, ebbe főztem bele a zöldségeket:

egy fej káposztát, nagyobb darabokra vágva
egy fej hagymát, aprítva
egy fej zellert, kockázva
4 sárgarépát, kockázva
néhány darab kelbimbót, felezve
két fehérrépát, kockázva
két csokor petrezselyemzöldet aprítva, amit akkor adtam a leveshez, amikor lekapcsoltam alatta a tüzet.

Nagyon kellemes, jó ízű leves lett belőle. 5 liter, úgyhogy most rájárunk egy darabig :-)

2 megjegyzés:

kapallo gergely írta...

Eredeti ötlet a pecsenyezsír "Norbis" felhasználásához! Így most egy kicsit kedvet kaptam az update-hez:)

gabojsza írta...

Én már csak ilyen "újrafelhasználós" vagyok:-)))