2007. november 7.

Kenyér projekt


A kenyér sütési projekt eljutott arra a szintre, hogy a 7,5 dl lisztből bekevert kenyér egy egész napra kevésnek bizonyult, az ovális jénai edényem pedig kicsinek, mert mindennap felugrik valaki a baráti körből megkóstolni a kenyeremet…Tegnap elérkezett az idő, hogy egy speciálisan kenyérsütésre készített cserépedénnyel gazdagodjak. Nekem nagyon tettszik és ebben kényelmesen elfér a dupla adag.

11 megjegyzés:

Maci írta...

Hát ez szuper!

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek írta...

Gyönyörű!

siccike írta...

Szia Gabojsza!
Hol vetted ezt a cserépedényt? Egy ideje már én is kajtatok utána, de még nem találtam. Pedig azt olvastam, hogy ebben a legjobb sütés után is tartani a kenyeret, mert így a legtartósabb.

gabojsza írta...

Szia Siccike,
Igazad lehet, mert a dobozán is szeletelt kenyér van az edényben. Jó benne sütni és naaagyon szép:-) Lelőhelye: Kecskeméti Auchan áruház, 4290.-Ft.
Volt kissebb, szögletes is 2990.-Ft-ért
Gondolom más Auchanban is kapható.

juc írta...

Szia Gabojsza!
Ez a tál tényleg gyönyörű, azt hiszem nekem is el kellene kezdenem az otthoni kenyérsütést, mert a bolti fehérkenyértől szétmegy a gyomrom, egy ideje már nem is eszem, de a finom puha íze hiányzik...

Névtelen írta...

"Újrakezdő" írta...

Szia Gabojsza!
Kipróbáltad már az új kenyérsütő cserépedényedet? Főként az érdekel, jogy lehet-e benne amolyan igazi "keményhéjú" kenyeret sütni.
Előre is kösz!

gabojsza írta...

Kedves "Újrakezdő",
Pontosan 7 napja használom minden nap az új cserépedényemet! Mindennap sütök benne 1 kg lisztből kenyeret és igen, isteni ropogós a héja, kopog az alja és miután kiszedem a sütőből, rácsra teszem hűlni és még jó pár percig "pattog". Mennyei!!! Újra élem gyerekkorom emlékeit, amikor Édesapám mindennap péktől hozta a kenyeret és ilyen volt az íze, állaga.
Mindenkinek ajánlom nem csak a cserépedényt, hanem az otthoni kenyérsütést! ÉLMÉNY!

Névtelen írta...

szia Gabojsza!
azt irják, 20 percre be kell áztatni minden használat előtt, te is igy használod a kenyereknél?

köszi!

gabojsza írta...

Szia! Én csak a legelső használat előtt áztattam be, mert az enyém dobozára az volt írva. Azóta csontszáraz és jól működik!:-)))

Névtelen írta...

Szia Gabojsza!
Isteni az a cserépedény!Én is sütök itthon kenyeret, de nem cserépedényben hanem úgy simán tepsiben. Azt szeretném megkérdezni, hogy miért jobb igy sütni?
Üdv. Ildikó

gabojsza írta...

Kedves Ildi,
Hogy jobb-e, nem tudom, mert tepsiben sosem sütöttem ezt a fajta, dagasztás nélküli kenyeret. A dnk receptje szerint előmelegített edényben, félideig lefedve kell sütni, ezért régebben egy fedeles jénaiban sütöttem, egy éve már a cserépedényt használom. Nem gondolom, hogy nélkülözhetetlen lenne, de én szeretem és jól szuperál:-)
Az valószínű, hogy egy ilyen cserépedény több hőt képes felvenni előmelegítés közben, mint egy fémlemez tepsi, de nem biztos, hogy ez a titka.:-)