![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhGx9Apkasl0FjyxSPCBc2-ywixk49Ks-n2wqilK08t0Ag7BJVBPjo9cwQ2Ed2riqljwnMD3YvybVtwTb-_asyIV_lZIsONsiWUY0mvHCuC6DgkV6Q5N-_thcy1ukR-xkbwkAONDTmIa8c/s640/rol%C3%A1dok.jpg)
60 dkg sovány sertés lapocka, szétnyitva és vékonyra klopfolva
20 dkg csirkemáj, az ép (lebeny) része apróra darabolva, a középrész egy deszkán pépesre elkaparva (így kényelmesen megszabadulunk minden hártyától)
20 dkg gomba (nálam most csiperke)
1 zsemle
1 csokor petrezselyem zöldje, aprítva
2-3 cikk fokhagyma, zúzva
1 fej hagyma, aprítva
1 ek liba vagy kacsazsír
2 tojás
édesnemes pirospaprika
só, bors
egy marék kesudió és pisztácia (jó a pörkölt-sózott változat is)
pár szem aszalt szilva és barack, borban vagy brandyben áztatva
pár szem főtt gesztenye
3 szelet füstölt - főtt sonka
egy darab póré, leveleire szedve és blansirozva, hogy tekerhető legyen
1 sárgarépa
1 csomag szeletelt bacon
szeletelt (füstölt) sajt
A kiklopfolt husit elharmadoltam, mindegyiket sóztam, borsoztam és megkentem felvert tojással, hogy a töltelék „ragaszkodjon” hozzá:-)
A harmadikat befedtem sajtszeletekkel, a sajtra sonkaszeleteket fektettem, erre jött az aszalt szilva, a darabolt főtt gesztenye, az aszalt barack, a pisztácia és a kesudió, egy borspuszi és a maradék felvert tojás - ragasztóanyagnak - hogy a töltelék jobban egyben maradjon.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYlJpENTvqids9OgT6MEysR8fH1RKsUL53kjMkqQPdKA9FnlJ16V_cpi6xIW2Ob7FuuGohNUUULi3OQ7CT9dMe-WdzYfoXcZZpa-27LkD286ymFequk25Cf2y46cT8F4-bKMKzxbrO10E/s640/gy%C3%BCm_nyers.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYlJpENTvqids9OgT6MEysR8fH1RKsUL53kjMkqQPdKA9FnlJ16V_cpi6xIW2Ob7FuuGohNUUULi3OQ7CT9dMe-WdzYfoXcZZpa-27LkD286ymFequk25Cf2y46cT8F4-bKMKzxbrO10E/s640/gy%C3%BCm_nyers.jpg)
Így nézett ki készen:
Mindhárom roládot feltekertem olyan alufólia darabba, amit bacon szeletekkel béleltem.
A roládok, töltött combok és töltött gombák a rácsos tepsimbe kerültek,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqi98Q0aU8lOp6KsgdMoJK3aQC7OctexyDDyy-UckVG1n4qPlCvSM0qwladBUAQ9jsI1t_DIO-M5e0HwfDcV4T4Qy5c7CE0vKvpqc1TEI-bP6kXWF4UmfYClBPyT3siLz2GnPdPkV1UzM/s640/t%C3%B6lt%C3%B6tt_husik.jpg)
A roládok, töltött combok és töltött gombák a rácsos tepsimbe kerültek,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqi98Q0aU8lOp6KsgdMoJK3aQC7OctexyDDyy-UckVG1n4qPlCvSM0qwladBUAQ9jsI1t_DIO-M5e0HwfDcV4T4Qy5c7CE0vKvpqc1TEI-bP6kXWF4UmfYClBPyT3siLz2GnPdPkV1UzM/s640/t%C3%B6lt%C3%B6tt_husik.jpg)
öntöttem alájuk vizet, letakartam az egészet alufóliával és a 250 fokos sütőbe töltöttek egy órát. Kihámoztam a fóliából a roládokat, visszatettem a tepsibe immár takarófólia nélkül. Időnként a szaftjával locsolgatva szép pirosra sütöttem. Amikor késznek nyilvánítottam, újra betakartam a tepsit fóliával, hogy ki ne száradjanak a husik, visszatettem a lekapcsolt sütőbe és melegen tartottam. Tálaláshoz ferdén szeleteltem a roládokat. Párolt kelbimbó és sült zeller volt a körete.
Hidegen jól szeletelhető és mutatós party falatok!