
Számomra életre szóló kulináris élményt nyújtott. És ha már ennyit utaztunk, hoztunk haza is a finomságokból, a képen látható az ami maradt belőlük, mert muszáj volt a barátainkkal is megkóstoltatni a csodát!
Amivel ízlelőbimbóink gazdagodtak:
Chevrette – kék penészes kecskesajt francia módra.
Csemege borsos – a friss sajttól egy kissé érettebb kecskesajt tarka bors keverékkel ízesítve
Kecskesajt zöldfűszeres kéregben – a friss sajttól egy kissé érettebb kecskesajt zöldfűszer keverékbe „panírozva”
Gourmet sajtkrém – érett, öreg kecskesajtokból készített sajtkrém, ami majd vajjal kikeverve pikáns ízélményt nyújt pirított kenyéren.
Fokhagymás piramide - egy krémes, ízes sajtpiramis közepében egy gerezd fokhagyma adta ki minden ízét, zamatát
Őrségi fűszeres –kecskesajt falatkák fűszeres tökmagolajban – ízorgia koncentrátum!
Piramide – sajttésztája a chevrette-tére emlékeztet, ugyanúgy van érlelve ám mégis más
Szentlászlói kecskesajt - már a formája is különlegesség. Egy kékpenésszel és rúzspenésszel érlelt sajthenger, melynek tengelyébe egy szalmaszál van. Azt az instrukciót kaptuk, hogy egy szelet pirított barna kenyérre tegyünk belőle egy karikát és pár másodpercre grillezzük, majd egy szem olajbogyóval fogyasszuk bor kíséretében.
Őrségi mamutlepény: a mamut talpához hasonlóan kemény tehénsajt igazán pikáns aromával.
És ami nagyon tetszett, hogy minden fajta sajthoz kaptunk jótanácsokat: milyen fajta kenyérrel és borral érdemes fogyasztani.
Jó szívvel ajánlom minden sajtkedvelőnek!
Őrségi Ínyes Sajtmanufaktúra
9946. Magyarszombatfa Gödörházi u 55/a
Tel: 06 30/ 238-4101