2007. november 6.

Rakott kel

Nem is tudom, nevezhetem-e rakott kelnek (pedig az!), mert az igazihoz képest ebből kimaradt a rizs, két ok miatt: hajnalban, amikor készítettem, lusta voltam rizst főzni és mikor ÉP reklamált, rávágtam, hogy ez így sokkal diétásabb :-)
Hozzávalók:
1 fej kelkáposzta, egyben párolva, majd leveleire szedve
fél kiló darált hús (nálam most sovány sertés)
két fej hagyma, aprítva
őrölt pirospaprika
só, bors, morzsolt majoránna
2-3 tojás
1 deci tejszín
reszelt sajt
Miközben párolódott a káposzta, kevés olajon megdinszteltem a hagymát, sóztam, megszórtam pirospaprikával, borssal és majoránnával. Felöntöttem kevés vízzel és ment bele a darált husi, majd kevergetve puhára pároltam. Nem baj, ha marad szaftja, az majd jótékonyan körülöleli a káposztaleveleket.
Egy sütőtálat (éppen csak) kikentem vajjal és megágyaztam a husinak kellevelekkel. Rásimítottam a húst, majd újra kellevél következett. Ráöntöttem a felvert tojásokat, amihez a tejszínt kevertem. A tetejére reszelt sajt került, majd ment a sütőbe 200 fokra, ameddig a sajt szépen megpirult.
Lehet, hogy diétás, de rizzsel sokkal, sokkal jobb!!!

4 megjegyzés:

Maci írta...

IMÁDOM!!!

gabojsza írta...

Én is!!! :-)

Névtelen írta...

Szia.Köszönöm a receptet nagyon finom volt.A párom és én is csak úgy fatuk...bár mondjuk én rizzsel csináltam meg.nagyon egyszerű volt megcsinálni,örülök hogy megvan ez a receptem.Még egyszer köszönöm:)

Gabojsza írta...

Egészségetekre! Amúgy rizzsel az igazi!:-)