2007. november 21.

Sajt horror

Két hete vettem kecskesajtot. Nagyon friss volt, így készítője azzal a tanáccsal látott el, hogy a rántani valót még legalább 10 napig „érleljem” a saját levében, ha az elfogy, öntsek alá kevés vizet és legjobb, ha két hét múlva fogyasztjuk. Be is tartottam a tanácsát de egy sajttal kísérletbe fogtam és nem a saját levében érleltem, hanem vörösborban. És JÓ! Bár reméltem, hogy a belseje szép márványos lesz, csak a külsején látszik a vörösbor nyoma, de az ízének nagyon, nagyon jót tett, az állaga meg sokkal krémesebb mint a vele egykorú natúr sajté. A kinézete kicsit horrorisztikus…

5 megjegyzés:

lorien írta...

No igen, ez tényleg érdekesen fest így, de lényeg hogy finom :)
Jól értem, ugye, akkor ez két hetet töltött a vörösborban?

gabojsza írta...

Egészen pontosan 13 napot. Maradhatott volna még, de ma meg kellett kóstolnom:-)

Mirelle írta...

Biztosan finom, de brutálisan néz ki :)

gabojsza írta...

Ahogy mondod:-)

szepyke írta...

Ha megszúrkálod fogpiszkálóval, erezetes lesz. Valamilyen "okos" filmben láttam, hogy valamelyik penészes sajtot is "piszkálják", hogy belül is jó penészes legyen!:)
Hasonlót egyébként lehet kapni, azon még dió is van, belenyomva a felületébe, és megdöbbentően finom!:)