![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEifu5SPJtG8swAtDkTcMtb25m8T7p4g4w-KHN_fCNXzOfFlk7F06OagLsLTfCjvSL2sP8BAsDGJ-TOLQ7DF1bJ0ep52CK-Q1lsBWsDa2j17RqGj57TipxIz_BFbeFzMsl4UaXxiT-tf_Mc/s640/rozskeny%C3%A9r_darab.jpg)
Elkészült az első barna rozsos kenyerem, melasszal. Van benne 1/3 fehér liszt (B55), 1/3 világos rozsliszt és 1/3 teljes kiőrlésű búzaliszt. A vízhez hozzákevertem fél dl natúr melaszt - hogy jó barna legyen és egy picit jobban sóztam, mert a melasz piszok édes.
A végeredménnyel elégedettek vagyunk (az egész család), mindenkinek ízlett:-), jóval sűrűbb és "nehezebb", mintha csak BL55-ös lisztből lenne.Ugyanúgy készült, ahogy itt leírtam, csak a liszt lett variálva. És bár nem lett nagyon barna, jó szívvel ajánlom!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiY-e2qoroH6FKrciSW15tHbKXHK-EoNDb_IVjEhyDyjuD3twu89sGX7zoUyX-ekeHlZu_mn87p2kuz0Bp4bTE-RYVCZABFPOqmIu2q7Xgehdt26suZl0i3nzzI3JU9lpoQ_Wx0IUGLW6Y/s640/rozskeny%C3%A9r_eg.jpg)