2007. november 5.

Csoko-mokka likőr


Újabb gasztroajándék ötlet, amit véletlenül találtam Chili&Vaniliánál, miközben édesburgonya recepteket keresgéltem.: házi, Baileys szerű, csoko-mokka likőr névre hallgató recept Londonból. Gondolom, kevesekhez jutott el, mert a Csípős fűszeres édesburgonyaleves bejegyzés végén található, de most nagyon is aktuális :-)

Nyersfordítás: 2, 5 dl erős eszpresszó kávét felmelegíteni két rúd fahéjjal és 5 dkg barna cukorral. Fél órát állni hagyni. 6 tojássárgát vízgőz fölött habosra keverni 10 dkg barna cukorral. Levenni a tűzről, hozzáadni 2 ek kakaóport, a kávét, 1, 25 dl tartós tejet, 2 dl sűrített tejet és 1,25 dl whisky-t. Sterilizált üvegekbe tölteni (recept szerint kb. 1,5l és 6 hónapig áll el)

*a fotó az angol, eredeti receptet tartalmazó oldalról származik

5 megjegyzés:

Mamma írta...

Nagyon tetszik, fel is vettem a listába. Mintha láttam is volna CV-nél, de hát recept nélkül.
Gyanítom, hogy el fogom készíteni, egy nugátlikőrt már gyakran csináltam, de ez összetettebb.

gabojsza írta...

Mamma, köszönöm :-)

dolcevita írta...

Gabojsza!
Nagyon szép lett ez a kép, olyan mintha egy festmény lenne!

gabojsza írta...

Sajnos, nem én követtem el, a poszt végén is szerepel, hogy "a fotó az angol, eredeti receptet tartalmazó oldalról származik". De tényleg nagyon szép :-)

piszke írta...

Igen.Ezt megcsinálom és is, magamnak.Miért van az, hogy whisky mindig van otthon, Bailey's meg sosem? És most így én is fogyasztok belőle, így igazságos.