2007. november 20.

DNK sokadik felvonás


Hetekkel ezelőtt irigykedve olvastam gasztroblogger kolleginák beszámolóit a finomabbnál-finomabb dagasztás nélküli kenyerekről, nekem akkortájt csak a sörös kenyér ment elég jól, azt meg egy idő után azért meglehet unni! Aztán az első sikeren felbuzdulva, most már naponta készül itthon a kenyér, eddig csak fehér lisztből, fedeles jénaiban vagy cserépedényben. Tegnap este sült az első olyan, ami fele-fele arányban sima fehér lisztből (BL55) és teljes kiőrlésű búzalisztből készült. Elégedett vagyok, ugyanolyan finom, ropogós héjú, lyukacsos, kicsit „nedves”.

Holnap igazi „barna” kenyeret készülök sütni, melasszal.

2 megjegyzés:

fakanál írta...

próbáld ki rozsliszttel is, nagyon finom! kb. egyharmad rozsliszt, a többi búza. isteni! melasz honnan?

gabojsza írta...

Melasz egy szlovén cégtől (Getpower), aki üzleti partnerünk. (ők gyártják) Olvastad, hogy jártunk szombaton? totál pech...
(poszt itt: http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2007/11/az-rdg-s-rszletek.html)