2011. március 25.

Turbolyás zöldborsó főzelék (joghurtos, lisztmentes)


Az új étrendünk szerint készült, harsány zöld, diétás, egészséges és nem utolsó sorban nagyon finom zöldborsó főzelék.

Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
4 fej salotta
1 tk méz
1 kg zöldborsó (mirelit)
3 ek török joghurt
tengeri só, bio vegamix (szárított zöldségkeverék)
1 marék friss turbolya (vagy petrezselyemzöld)

Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott salottát. Ha már üveges, hozzáadom a mézet, ráöntöm a zöldborsót, megszórom a bio vegamix-el és kevergetve párolom addig, míg a zöldborsó megpuhul, de nem veszti el az üde, zöld színét. Ekkor a fele mennyiséget átmerem egy blenderbe és maréknyi friss turbolyával (vagy petrezselyemzölddel), meg a török joghurttal (vagy egy órán keresztül, szűrőben lecsepegtetet sima, natúr joghurttal) össze turmixszolom (botmixerrel is lehet, de blenderbe simább a végeredmény). Összekeverem a turmixszolt részt a maradék párolt zöldborsóval és már kész is! Tetszés szerinti feltéttel tálalom.

A hagyományos zöldborsó főzelék receptje itt.

Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

1 megjegyzés:

Kriszta írta...

Szia!
Én adni szeretnék "Egy jó szót" mivel sokat olvasgatom az oldalad és invitálni Eszter játékába!!
Katt ide!

http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html