2011. március 25.
Zöldborsó főzelék (joghurtos, lisztmentes)
Az új étrendünk szerint készült, harsány zöld, diétás, egészséges és nem utolsó sorban nagyon finom zöldborsó főzelék. Turbolyával készítettem, de ha nincs, petrezselyem zöldjét aprítok bele, vagy koriandert.
Hozzávalók:
2 ek olívaolaj
4 fej salotta
1 tk méz
1 kg zöldborsó (mirelit)
3 ek török joghurt
tengeri só, bio vegamix (szárított zöldségkeverék)
1 marék friss turbolya (vagy petrezselyemzöld, vagy korianderzöld)
Kevés olajon megdinsztelem az apróra vágott salottát. Ha már üveges, hozzáadom a mézet, ráöntöm a zöldborsót, megszórom a bio vegamix-el és kevergetve párolom addig, míg a zöldborsó megpuhul, de nem veszti el az üde, zöld színét. Ekkor a fele mennyiséget átmerem egy blenderbe és maréknyi friss turbolyával (vagy petrezselyemzölddel), meg a török joghurttal (vagy egy órán keresztül, szűrőben lecsepegtetett sima, natúr joghurttal) össze turmixszolom (botmixerrel is lehet, de blenderbe simább a végeredmény). Összekeverem a turmixszolt részt a maradék párolt zöldborsóval és már kész is! Tetszés szerinti feltéttel tálalom.
A hagyományos zöldborsó főzelék receptje itt.
Ha tetszett a recept, csatlakozhatsz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.