2011. március 18.

Tortilla chipsz morzsás tilápia filé


Péntek-halnap, jöjjön hát egy halas recept. Bár mi ma sok halat nem eszünk, a wellness szállóban friss disznótoros volt a reggeli, tízpontos véreshurkával, Kiskőrösön meg Kadarka borverseny, bográcsos pörkölt ebéddel és sok jó borocskával, este meg Sándor névnapok Kaskantyún…annyi a diétánknak…

Árválkodott egy ideje egy kezdett csomag tortilla chipsz a kamraszekrényben, halbunda lett belőle, még múlt héten.

Hozzávalók:
tilápia (vagy más hal) filé
citrombors
tortilla chipsz, durva morzsává őrölve
frissen reszelt parmezán
szárított chili pehely
olívaolaj

A halfilét megmosom, konyhai papírtörlővel szárazra törlöm, ízesítem citromborssal (sózni nem szükséges, a tortilla chipsz elég sós), egy kenőecset segítségével be(olíva)olajozom, hogy tapadjon rá a fűszeres morzsa, és belenyomkodom a reszelt parmezánnal kevert tortilla chipsz morzsába. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom a bundás halfiléket, megspriccelem még egy kevés olívaolajjal és 200 fokra előmelegített sütőbe tolom, 10-12 percre. Citromos házi majonézzel és salátával tálalom.

Ha tetszett a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

1 megjegyzés:

Bianka írta...

Hű ez brutál jó lehet