2011. március 4.
Fűszeres csicseriborsó snack
Gyors ropogtatnivaló. Egészséges, ropogós és igazán finom!
Hozzávalók:
1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó
2 teáskanál curry por
1 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál fokhagymapor
ízlés szerint szárított chilipehely
3-4 evőkanál olívaolaj
tengeri só
A csicseriborsót leszűröm, leöblítem és hagyom lecsepegni, majd konyhai nedvszívó törlőpapírral óvatosan megszárítgatom.
Összekeverem a fűszereket az olíva olajjal, majd belekeverem a csicseriborsót. Beleöntöm az egészet az ActiFry-ba és 12-15 perc alatt ropogósra sütöm.
ActiFry hiányában sütőpapíros tepsin rendezzük el úgy a csicseriborsó szemeket, hogy ne fedjék egymást és 180 fokos sütőben, időnként megkevergetve 25-30 perc alatt süssük ropogósra.
Sajnos ezt sem én találtam ki, tele vannak vele a külföldi kollégák blogjai:-)
Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.