2011. március 4.

Fűszeres csicseriborsó snack


Gyors ropogtatnivaló. Egészséges, ropogós és igazán finom!

Hozzávalók:
1 konzerv (400 g) főtt csicseriborsó
2 teáskanál curry por
1 teáskanál szárított oregánó
2 teáskanál fokhagymapor
ízlés szerint szárított chilipehely
3-4 evőkanál olívaolaj
tengeri só

A csicseriborsót leszűröm, leöblítem és hagyom lecsepegni, majd konyhai nedvszívó törlőpapírral óvatosan megszárítgatom.
Összekeverem a fűszereket az olíva olajjal, majd belekeverem a csicseriborsót. Beleöntöm az egészet az ActiFry-ba és 12-15 perc alatt ropogósra sütöm.

ActiFry hiányában sütőpapíros tepsin rendezzük el úgy a csicseriborsó szemeket, hogy ne fedjék egymást és 180 fokos sütőben, időnként megkevergetve 25-30 perc alatt süssük ropogósra.

Sajnos ezt sem én találtam ki, tele vannak vele a külföldi kollégák blogjai:-)


Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

9 megjegyzés:

Bianka írta...

Micsoda fantasztikus ötlet

Titi írta...

Köszi Gabojsza!
Rendben van minden az ilikekonyha.blogspot.com-mal, megjelennek a bejegyzések a gasztro.blog.hu-n.

Kicsoda írta...

ez az actifry dolog most nagyon megmozgatta a fantaziamat. Ha jol ertem neked az 1kg-s van, nem erzed kicsinek? csak mert a 1,5 kg-s aranyaban joval dragabb es nem vagyok biztos benne, hogy nem tulzas-e.

Gabojsza írta...

De, kicsit kicsinek érzem, de nem is tudtam, hogy van nagyobb. Ez a méret 3 fős családnak ideális, 4-nek már szűkös. De azért nagyon szeretem, rengeteget használom. Sajna az átlátszó műanyag fedele tönkrement a sok használattól, a kiálló részei egyszerűen letörtek...elöregedett a műanyag a hőtől.

Kicsoda írta...

kozben megvettem es elmeletben van nagyobb, de gyakorlatban nem igazan. most sult meg az elso krumpli es meglepo, de mukodik:-)A csicseri borso meg azik holnapra.
mit tudtal igy a felellel csinalni? lehet kulon potolni? a garancia ha jol nezem 2 ev.

Gabojsza írta...

2 év? Ez jó hír! Akkor reklamálok:-)
Tudom használni, úgy, hogy teszek a tetejére valamit (legalább fél kilós cuccot), ami zárva tartja a fedelét...cserélni lehet, de még nem jártam utána, mennyibe kerülne kicserélni. Ha tényleg 2 év a garancia, akkor majd annak fejében kicseréltetem.

Kicsoda írta...

2v, de azt irja, hogy gyari/anyaghiba eseten. na azt nem tudom ez minek szamit

Kicsoda írta...

`kozben` megsult tobbszor a csicseriborso es tenyleg nagyon jo!! azota heti egy-ket alkalommal hasznalva van a gep es nagyon orulok, hogy anno nalad meglattam.
most probaltam ki a fasirtot es meglepo, de tokeletesen mukodik az is. annyira verszemet kaptam, hogy mar a crouton-t is ebben csinalom es az kerul a fasirtba:-) ha van meg kiprobalt recepted, nagyon orulnek ha megosztanad!

Gabojsza írta...

Bármi, amit serpenyőben kevergetni kellene, vagy sütőben sütnék. Überkedvenc az Actifry-ban sült csirkecomb (alsó-felső külön), vagy csirkeszárny! Pld. Cajun fűszerkeverékkel megszórva (semmi pácolás, akár hirtelen felindulásból, azonnal sütve) saját zsírjában, 33 perc alatt fantasztikusan finom, kívül ropogós (a bőre a legeslegjobb!), belül szaftos csirkealkatrészek sülnek! Ez mindig jól jön, ha fél órán belül enni szeretnénk, mert mire megterítek és összedobok egy salátát köretnek, már kész is! Hasonlóan gyakran sütök benne csirke, vagy pulykamell csíkokat, 10-12 perc alatt, de ahhoz nem árt egy pár csepp olaj, meg 1 ek bor (vagy víz), mert az ugye jóval szárazabb hús.

Cajun fűszerkeverék itt:
http://gabojszakonyhaja.blogspot.com/2008/05/cajun-fszeres-csirke.html