2011. március 21.

Kacsazsíros kifli


Nem olyan pihekönnyű, mint a croissant, de az íze fenomenális! Pecsenye kacsazsírral méginkább.

Hozzávalók:
fél kg liszt
25 g friss élesztő
80-100 g kacsazsír
1 kiskanál só
3 dl langyos tej
jókora csipet cukor
1 tojás

A tésztához a langyos cukros tejbe belemorzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, majd hozzáadom a szitált liszthez, belekeverem az olvasztott kacsazsírt, a sót és rugalmas, sima tésztát gyúrok. Kiolajozott tálba teszem, tiszta konyharuhával letakarom és meleg helyen hagyom állni míg duplájára nem kel. Kiveszem a kelesztő tálból és olajozott deszkán nagyjából kör alakúra, fél cm vastagra kinyújtom, derelyevágóval körcikkekre vágom és kifliszerűen feltekerem. Sütőpapíros tepsire teszem, hagyom még negyedórát kelni, majd megkenem enyhén felvert tojással és betolom a 180 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20-25 perc alatt szépen megsülnek.

Ha tetszett a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Juj nagyon finom volt

Gabojsza írta...

Megcsináltad?:-)

t3v, az okostojas írta...

a kacsacombból kisült zsírt én rendszeresen Ana (Hedonism) krumplis pogácsájába teszem, legutóbb portóis pogácsát ettünk - magában pikk-pakk elfogyott.

Életünk és ételeink írta...

Juj, de jó lehet, szeretem ezeket az élesztős kifliket.