2011. március 11.

Cukkinis, hagymás, sajtos hús


Elkezdődött a Húsvéti böjt, de itt a blogon 40 napig nem csak böjtös ételek lesznek majd. Egyrészt, még nem kellő bennünk az elhatározás egy 40 napos húsmentes böjt megtartásához, másrészt meg van jó pár (húsos) készre megírt posztom, amit ilyen „munkás” napokon csak előkapok, publikálok. Bár igyekszem a húsfogyasztást visszaszorítani az étrendünkben, de ebben az időszakban, mikor nem nagy a zöldség választék (krumplit meg nem ehetek), maradnak elsősorban a húsos fogások, némi zöldség körítéssel.

Maradék sült húst másnap már senki nem eszik olyan szívesen, mint frissen. Némi cukkinivel, hagymával rétegezve, füstölt sajttakaró alatt, újra fazonírozva jobban elfogy, mint magában. Nem mellesleg így a köretre sincs gond (persze egy kis pürével még finomabb lenne). Egyszemélyes adagokban készült.

Hozzávalók fejenként:
2 szelet (maradék) sült hús (bármilyen)
1 kis saláta cukkini, szeletekre vágva
2 szelet füstölt mozzarella
1 salotta, vagy kis darab póré, szeletelve
kisdarab vaj, a sütőtál kikenéséhez
só, bors

Kivajazom az egyszemélyes sütőtálakat és beleteszem a hús szeleteket. Rárétegezem a hagymát és cukkinit, kicsit megsózom, borsozom, majd betakarom a mozzarella szeletekkel. Annyi időre tolom a 180 fokos sütőbe, míg szépen megpirul a teteje.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.