2010. április 27.

Spárgával és medvehagymával töltött kucsmagomba


Töltött kucsmagombát készítettem előételnek. Egy részét vörösborban megfőzött aszalt szilvával töltve, baconszeletbe tekerve sütöttem meg, másik részét zsenge zöld spárgával és medvehagymával.

Hozzávalók:
kucsmagomba
pár levél medvehagyma
zsenge zöld spárga
só, frissen őrölt bors
kevés olívaolaj
alufólia

A gombát alaposan megmosom, kilakoltatom az esetleges albérlőket (meztelen csigát én is találtam!). Előkészítem a medvehagymát (megmosom, leszárazom), felaprítom a megmosott spárgával együtt. Egy kis tálban összekeverem az aprított medvehagymát a darabolt spárgával, sózom, tekerek rá borsot és a keverékkel betöltöm a kucsmagombákat. Mindegyik gombát megspriccelem kevés olívaolajjal, alufóliába csomagolom és megsütöm. (Actifryban sütöttem, 10 percig, forgólapát nélkül)
Friss fehérkenyérrel és fehérborral élveztük a csodás ízeket.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Ízek kavalkádja, csodás

jókaja írta...

Szezonalitás a köbön, és még fantasztikusan finom is lehetett!

tneandrea írta...

Kucsmagombát hol lehet szerezni? Gyerekkoromban sokat ettünk, de az dombosabb vidéken és erdőben szedett volt.