2010. április 25.

Actifryban sült csicsóka


Gyönyörű, roppanós csicsókát vettem szombaton a piacon, talán utoljára ebben a szezonban, legközelebb majd csak ősszel lesz kapható. Pár darabot egy csalánleveshez használtam fel, a többit köretnek, a lehető legegyszerűbben készítettem el, Actifry-ban.

Hozzávalók:
1 kg csicsóka
durva tengeri só (Maldon)
olívaolaj
1 kiskanálnyi őrölt, szárított rozmaring

Körömkefével alaposan megtisztítom a csicsókát, ha a héja nem elég zsenge, meghámozom. Kockára vágom, bedobom az actifry-ba, megszórom az őrölt rozmaringgal, meglocsolom egy mérőkanálnyi olívaolajjal és elindítom a gépet. 30 perc alatt belül krémesre, kívül pirultra sül a csicsóka. Amikor elkészült, megszórom durva tengeri (Maldon) sóval.
Rántott tanyasi csirke körete volt az ebédnél.

Csodamasina hiányában sütőben is elkészíthető.