2010. április 27.
Medvehagyma pesto kesudióval
Fehér spárgával sokkal jobb, mint tésztával! Mármint spárgaszezonban...mert tésztát egész évben ehetek.
Hozzávalók:
1 nagy csokor medvehagyma
10 dkg kesudió (vagy mandula)
4 ek frissen reszelt parmezán
2 teáskanál citromlé
1-1,5 dl olívaolaj
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
Megmosom a medvehagymát, eltávolítom a levelek szárát és durvára darabolom. Összeturmixolom a kesudiót a parmezánnal, hozzáadom a medvehagymát, sót, borsot, citromlevet és keverés közben hozzácsurgatok annyi olívaolajat, hogy kellemesen krémes állaga legyen. Párolt spárgával tálalom.
A maradékot sterilizált befőttesüvegbe teszem, a tetejére olívaolajat öntök és hűtőben tárolom.1-2 hétig eláll.