2010. április 21.

Mai termés


A kora reggelt ma is az erdőben kezdtük, meg is van az ebédre való: homoki papsapkagomba (vagy nyúlfülegomba, Helvella leucopus), turbolya és megérkezett a medvehagyma szállítmány Zalából:-)

4 megjegyzés:

Melinda írta...

A reggeli erdei sétát még jobban irigylem, mint a csodás alapanyagokból készülő ebédet. Gratulálok a blogodhoz!

Gabojsza írta...

köszönöm:-)

Laura írta...

Szia, gyakran olvasgatom a blogodat, és eddig még sosem szóltam hozzá, most viszont eléggé meglepődtem. Gyakran fogyasztotok homoki papasapkagombát? Remélem alaposan megfőzted, sütötted, mert nyersen mérgező. Ennek ellenére hallottam, hogy sokfelé eszik. Muszkarint tartalmaz, aminek a nagy része hőre lebomlik. Szóval jól vagytok?
Üdv,
Lau

Gabojsza írta...

Lau, köszönöm, jól vagyunk! :-) Mi most ettünk első alkalommal papsapkagombát, de a "tősgyökeres" helyiek (mi csak olyan gyütt-ment városiból lett falusinak számítunk) előszeretettel fogyasztják. Mosás után forrásban lévő vízben blansíroztam 3 percig, utána leszűrtem, leöblítettem és készítettem el medvehagymával és tejszínnel. A turbolya végül levesként végezte…
Tegnap csodás kucsmagombákat szedtünk, papsapka szüret legközelebb szombaton lesz:-)