2010. április 26.

A tavasz ízei: Kucsmagombás, spárgás, medvehagymás frittata


Elkényeztet a sors. Múlthéten háromszor is jártam az „ideg vasaldában”, azaz egy-másfél órát sétáltunk ÉP-vel az erdőben, gomba után kutatva. Nem tértünk haza üres kézzel, szedtünk papsapka gombát (köszönöm az aggódást, jól vagyunk. Errefelé eszik az emberek, mert csak nyersen mérgező). Találtunk kucsmagombát (pár példány szép méretes volt, ennek ellenére nagyon zsenge), szedtünk fiatal tormalevelet, zsenge csalánt, a szokásos turbolya adagot, szombaton meg három tucat éti csigát is, már liszten „tisztulnak”, én meg győzködöm a családot, hogy ha eljön a csigaebéd ideje, kóstolják meg ők is:-)
Remélem nem szeretem meg őket túlságosan, mert naponta többször megnézem, hogy vannak, beszélek velük, bíztatom a tisztulásra, tegnap még énekeltem is nekik, nehogy a végén még elengedjem őket…
De vissza a frittátához: reggeli luxusrántotta, csupa tavaszi finomsággal.

Hozzávalók fejenként:
pár levél medvehagyma
1-2 kucsmagomba
1 zöld spárgasíp
1-2 tojás
pár golyó mini (bivaly) mozzarella
só és frissen őrölt bors

A zöldségeket megmosom, feldarabolom-aprítom, összekeverem, sózom, borsozom, majd kivajazott szuflé formákba teszem. Megpöttyözöm negyedelt mini bivalymozzarellával és ráöntöm a felvert tojást, majd megsütöm (10 perc alatt, Actifryban, forgólapát nélkül).

4 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Nevet is adtál a csigáknak?

Felhőlány írta...

Isteni ez a frittata! A tavasz minden íze és színe benne van! :)

GasztroRéka írta...

A csiga nem védett?

Gabojsza írta...

Réka, az éti csiga védett állat, de korlátozottan gyűjthető: a környezetvédelmi tárca évente 2000 tonna begyűjtését engedélyezi, április 1. kezdettel. Magyarország amúgy csigaexportőr.