2010. április 16.

Sonkás-sajtos spenóttekercs


Hozzávalók:
450 g fagyasztott spenót
2 tojás
15 dkg sajt
20 dkg natúr krémsajt
15 dkg szeletelt, füstölt, főtt sonka
2-3 gerezd fokhagyma
só, frissen őrölt bors

A spenótot egy szűrőbe teszem, hagyom felengedni és nagyon alaposan kinyomkodom, hogy minél kevesebb folyadék maradjon benne. Összekeverem 2 felvert tojással, sózom, borsozom és belekeverem a reszelt fokhagymát. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, igyekszem egyenletes vastagságúra teríteni, majd ráreszelem a sajtot és betolom a 180 fokos sütőbe 10-12 percre. Figyelem, hogy a sajt a spenóton épp csak megolvadjon, de ne piruljon meg, ennyi idő alatt a tojás is megköt a spenótban. Kiveszem a sütőből, hagyom kihűlni, majd rákenem a sajtkrémet, ráterítem a sonka szeleteket és szorosan felterem az egészet. Frissen tartó fóliára teszem a tekercset, szorosan feltekerem és pár órára hűtőben pihentetem. Újjnyi vastagra szeletelve tálalom.

Sonka helyett szeletelt, füstölt lazaccal (és a krémsajtba kevert aprított kaporral) is készülhet.

5 megjegyzés:

Sheila G. írta...

UJJnyi:)

Gabojsza írta...

Köszönöm, elnézést, még nem reggeliztem:-) (a helyesírás amúgy sem az erősségem....)

Notburga írta...

Ujjnyi vagy újjnyi, nekem mindegy. A lényeg, hogy nagyon-nagyon guszta ;-)

Pedke írta...

Ez nagyon jól néz ki, ki kell próbálnom!

TeaRoom írta...

Hűha, de jól néz ki! mi is kipróbáljuk!