2010. április 29.

Turbolyás spárga a la royale


Az elmúlt napok legjobb spárga fogása.

Hozzávalók 2 főre:
zöld és fehér spárgasípok (4-4 darab)
1 dl tejszín (30% zsírtartalmú)
1 tojás
2 ek frissen reszelt parmezán
friss turbolya, ízlés szerint
fél citrom reszelt héja
egy gerezd újfokhagyma, reszelve
só, bors, szerecsendió

A spárgát enyhén sós, cukros vízben fogkeményre főzöm, majd leszűröm és kivajazott, egyszemélyes tûzálló edényekbe helyezem. Felverem a tojást, belekeverem a tejszínt, reszelt fokhagymát, parmezán sajtot, apróra vágott turbolyát, ízesítem sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és citromhéjjal. A keveréket ráöntöm a spárgára és előmelegített sütőben 200 ° C-on sütöm kb 10 percig.

Recept innen.

2 megjegyzés: