2010. április 6.

Ehető rózsa sült céklából


Hozzávalók:
1 nyers cékla
pár db fogpiszkáló
2 dl olaj


Hámozzuk meg a céklát és szeleteljük vékonyra mandolin szeletelővel, vagy vágjunk belőle vékony szeleteket a hámozóval. Terítsük ki egy konyhai papírtörlővel bélelt tálcára és egy újabb réteg papírral itassuk fel a nedvességét, így könnyebben hajlíthatjuk.
Terítsük a szeleteket sorba úgy, hogy félig fedjék egymást, majd tekerjük fel. Minél több szeletet „sorakoztatunk”, annál teltebb lesz a rózsánk. Szúrjuk át a tekercset két fogpiszkálóval, a tekercs aljánál vágjuk egyenesre, hogy majd stabilan álljon.

A rózsát, a fogpiszkálónál fogva merítsük 170-180 fokos forró olajba, süssük 2-3 percig, majd konyhai papírtörlőn csepegtessük le.
Sózzuk és díszítsük vele ünnepi tányérunkat. Az esztétikai élményen túl még finom is!


Az almás rózsák alapján született ehető tányérdísz.

6 megjegyzés:

Ági, aki főz írta...

Gyönyörű! Micsoda színe van!

Pocak Panna írta...

Ez gyönyörű!!! Nagyon jó ötlet!

Névtelen írta...

nagyon tetszik, tényleg!!
viszont ne haragudj, de valahogy nem látom lelki szemeimmel, hogy hogyan készül. Biztos buta vagyok, de ha egymásra sorba teszed a szeleteket, abból hogy lesz tekercs?
Esetleg, ha legközelebb csinálsz ilyet szépséget, készítesz fázisfotókat...?
Bori

Gabojsza írta...

Bori, teljesen igazad van, kimaradt az, hogy "feltekerni":-) Javítottam a bejegyzést. Fázisképeket itt talűálsz, tészta nélkül képzeld el:
http://href.hu/x/bz95

sedith írta...

Nézz be hozzám, vár valami!:)
Puszi

Samu-Erdélyi Erzsébet írta...

Ez gyönyörű és nagyon jó ötlet! A céklát meg amúgy is imádom!!!! :)
Marcipánból tudok rózsát csinálni, gondolom ez is hasonló alapokon működik....VAn is itthon céklám, kipróbálom!