2010. április 16.

Gorgonzolás burgonyatorta vajrépával


Köret vagy húsmentes főétel. A hozzávalók mennyiségét is lehet variálni, elronthatatlan.

Hozzávalók:
2 db vajrépa
3 krumpli
4-5 fej salottahagyma
2 tojás
2 dl tej
20 dkg gorgonzola
csipetnyi frissen reszelt szerecsendió
só, frissen őrölt bors
1-2 ek olívaolaj

A hámozott zöldségeket vékonyan felkarikázom (mandolin szeletelővel) és belerétegezem egy szilikon tortaformába: alulra krumpli, erre salotta, majd vajrépa, egy réteg morzsolt gorgonzola sajt, újra krumpli, hagyma, vajrépa, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tejet és a tojásokat jól összekeverem, sózom, borsozom, belereszelem a szerecsendiót és a formába, a zöldségekre öntöm, ügyelve, hogy egészen a legaljába is lecsurogjon. Előmelegített, 180 fokos sütőbe tolom és egy órát sütöm, szeletekre vágva tálalom.