2010. április 30.

Baconba tekert rántott spárga panko morzsában, turbolyás majonézzel


Tavaly készítettem rántott és baconos grillezett spárgát, most kombináltam a kettőt de nem sörtészta, hanem az új kedvenc, a panko morzsa kapta a főszerepet. Voltak kétségeim, hogy túl nyers marad a spárga az alig pár perces sütést követően, de pont jó! A nyersnek már nem nyers, de még nem is puha spárga íze finoman összeolvad a füstölt baconéval, a panko morzsás bunda még dob rajta egyet és az egészet a mennyekbe repíti a turbolyás majonéz. A sors fintora, hogy nem ehetjük egész évben…


Hozzávalók kötegenként:
3 db vékony, zöld spárga
kötegenként 1-2 szeletelt füstölt, húsos bacon
liszt, tojás és panko (vagy friss házi kenyér)morzsa a panírozáshoz
napraforgó olaj a sütéshez

A vékony zöldspárgát megmosom, lepattintom a végét, hármassával összefogom és körbetekerem baconszelettel úgy, hogy a spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell sózni, mert a bacon épp elég sós. Panko morzsát használva (ettől ropogósabb lesz a végeredmény), a szokásos módon bepanírozom és 3-4 perc alatt, a felhevített olajban aranybarnára sütöm. Konyhai papírtörlővel bélelt tányérra szedem, hogy lecsepeghessen a fölös zsiradék. Turbolyás majonézzel tálalom. A turbolyás majonézhez házilag készített (vagy boltban vásárolt) majonézbe keverek 2-3 evőkanál aprított, friss turbolyát.

Vigyázat, nagyon jó, fejenként legalább 2-3 tekercset érdemes készíteni!

Ha tetszik a recept, csatlakozz Gabojsza konyhája Facebook közösségéhez.

5 megjegyzés:

Notburga írta...

Rántva már én is csináltam, de baconba tekerve még jobb lehet. A spárgát én elötte balansíroztam. Így puhább lett.

Bianka írta...

Fantasztikus ötlet

bodzablog írta...

Ez valami gyönyörűségesre sikerült :)

JOLI ZÖLDKOSARA írta...

Hajaj, ez az étek nagyon jól néz ki, viszont én húúúdenem szeretek panírozni, de ezért érdemes megeröltetnem magam.

Andi írta...

Azta de beleharapnék. Még nem nagyon van benne a konyhámban a spárga...csak azt nem tudom miért?!
Viszem a receptet!