2009. szeptember 29.

Finomfőzelék


Illetve majdnem finomfőzelék (mert csak borsó és sárgarépa), de nagyon finom főzelék. A héten már másodszor készítem (pedig csak kedd van), de annyira rákattant a család, hogy repetázni kellett. Szó érte a konyhámat, hogy jó, jó az a sok újdonság, amit készítek (az utóbbi időben francia gasztroblogokat bújok és onnan inspirálok), de normális kaját, például főzeléket, mikor csinálok végre?

Hát jó, legyen, épp volt a fagyasztóba borsó, meg borsó-sárgarépa, lett belőle főzelék, nem a hagyományos, de annál finomabb!

Kevés vajon megdinszteltem 2 kis fej salottahagymát (feltornázta Isten a dolgom, ládaszámra áll a salotta a kamrában, remélem kitart tavaszig), rádobtam a majd egy kiló zöldséget és felöntöttem 4 dl tejszínnel. Sóztam, borsoztam és elkevertem benne egy kiskanál mézet, kell az a borsó mellé. Mikor megpuhultak a zöldségek, szórtam bele aprított petrezselyem zöldet és beleolvasztottam egy doboznyi natúr sajtkrémet, az szépen besűrítette. Mennyei, krémes, bársonyos, édeskés, nem lehet betelni vele!