2009. szeptember 18.

Zöld pestos pácolt mozzarella

Azzal kezdem, hogy készítek egy kisadag pesto alla genovese-t, azaz klasszikus, genovai pestot a következőkből:

40 g friss bazsalikom levele
20 g fenyőmag
1 gerezd fokhagyma
40 g frissen reszelt parmezán vagy pecorino sardo
fél dl extraszűz olivaolaj
só és frissen őrölt bors

1-2 csomag mini mozzarella golyót jól összekeverek a friss pestoval és ha ráér, 1-2 napig pácolódik a hűtőszekrényben, de frissen sem utolsó, magában. Még finomabb koktélparadicsommal, egy pitetésztára pakolva és megsütve,


vagy beletöltve a kivájt koktélparadicsomokba.

Fotó és ötlet innen.

6 megjegyzés:

Piszke írta...

De jó ez a nyalóka! kilószámra veszem ezt a paradicsomot, de most ellopok párat a gyerekek elől!

Gratula a szarvasgombás győzelemhez:))!

Kapunk GBT-n a desszertből???

gabojsza írta...

Köszi:-)
Ha lesz homoki szarvasgomba, lehet róla szó!

Ági, aki főz írta...

Anya, ez tényleg istenien néz ki!

Ági, aki főz írta...

Piszke! Milyen gbt és én miért nem tudok róla?

delimoon írta...

Je ne comprends pas votre langue, mais je voulais quand même vous dire que je suis bien contente que ma recette "bouquet de tomates" plaîse autant dans votre communauté.
Un grand merci pour avoir mis un lien vers mon blog.

I try in english in the case you don't understand french.
I'm really happy about the success of my recipe "bouquet de tomates".
Thanks so so much for giving the link of my blog. It's very nice of you.

Have a good day

verO from delimoon

gabojsza írta...

Dear verO,
I hope you don't mind the fact that I published your picture and link on my blog - I think that your recipes are adorable. Thank you again,
Gabojsza