![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQVmVfFkwok70P5qMYJ_nNE_unv6GVk7xBugd_HRFedNmxD-WD8B6lXwZWAmvv2E1uZycDHv_61NMhZoIuOcKg37YgyCe_YnZcLdwnpK_k-unn-Px_vxeE2Y-LfADGSQN3egvmkmS8zMD_/s1600/zellerlekv%C3%A1r.jpg)
avagy a majdnem Waldorf lekvár. Azért majdnem, mert a diót nem mertem beletenni, talán így jobban eláll. Már ha lesz ideje…
Hozzávalók:
30 dkg angol zeller (szárzeller)
40 dkg alma
3 ek citromlé
20 dkg dr5ker befőzőcukor 2:1
1 mk őrölt gyömbér
A zellerszárat és az almát megmosom, nagy lyukú reszelőn lereszelem. Egy rozsdamentes edényben a befőző cukorral felteszem főni, ha felforrt, hozzáadom a citromlevet, a gyömbérport és kb 25 percig főzöm. Sterilizált üvegekbe töltöm, lezárom, majd fejtetőre állítom pár percre. Felhasználáskor durvára őrölt, pirított dióval keverem.