![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrQXS_q20UQrEjaXeiesxCjgVP6ha3DP71TsEs4njxbB-7vk_NaNXSPlEJeQoiUw_-BljM9o4dqWGHqVKzPbHxBKTsfkUtsSg7_ebCsJ96UKDWmjxvmGFc1Q1VF56rriWbC6IpzdVWFdTO/s1600/fogashab.jpg)
Ez is egyike sógorom halspecialitásainak, melyekkel kényeztet, ha meglátogatom őket. Nagyon egyszerű elkészíteni és igen ízletes kence. Kár, hogy itthon ritkán jutok finom fogashoz…
A bőrétől megszabadított fogasfilét 10-15 perc alatt, sós vízben megfőzöm. Leszűröm, a halhúst villával összetöröm, sózom, borsozom, citromlével ízesítem és (házi) majonézzel, kézi mixerrel felhabosítom. Citromszelettel, olajbogyóval, pirítóssal tálalom.