2009. szeptember 3.

Szarvasgombás csirkecombok


A sült csirkecombot mindenki szereti és a bőre alatt megbúvó szarvasgombától egészen különleges íze lesz. Luxus a négyzeten!

Hozzávalók:
friss, egész csirkecomb, lehetőleg szabadtartású, tanyasi csirkéből
szarvasgomba, szeletekre gyalulva (1 db 7-8 g-os gomba kb 2 csirkecombra elegendő)
szarvasgombás olivaolaj
só és frissen őrölt bors

A konyhakész csirkecombok bőrét felfejtem és mindegyik combra helyezek 5-6 szelet szarvasgombát. Visszaigazítom a bőrt, fűszerezem sóval és frissen őrölt borssal, majd konyhai ecsettel mindegyik combot bekenem szarvasgombás olivaolajjal. Sütőrácsos tepsibe helyezem a combokat és kevés vizet aláöntve, 200 fokos sütőben, a lecsöpögő szafttal párszor meglocsolva készre sütöm. Szarvasgombás olivaolajjal ízesített tepsis újkrumpli körettel, sült barna csiperkével és szarvasgombás vajrépa gratin-el tálalom.

4 megjegyzés:

csíki sándor írta...

A szarvasgombás jérce (Poularde en demi-deuil) Eugénie Brazier (ismertebb nevén Mére Brazier) lyoni éttermének is fő fogása. Ezt már csak egy hízott kacsa-, vagy libamájjal töltött articsóka szív (fonds d’artichauts au foie gras) kellene, hogy kövesse, amihez Beaujolais társul. Szép étel. Gratulálok!

gabojsza írta...

Köszönöm! Öntől igazán jóleső a dicséret:-)

lorien írta...

Ez igen, még jó, hogy válság van! :)
Hol szerzed a gombát?

gabojsza írta...

Lorien@: a receptverseny szervezőitől:-)