![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgj0HOwR0u6khzn5f8xH2s1fZELbzRr1Iy_ucYMIWUkz6LA-4k_QOnIsJLsEcZQ1DP4sZD2Y4jmP3JpqXe-K99AQ6HdyDOrbFtUTDCFQjJRwrWaXArMtcJ57pLwFNKVoanedJwf6uGk0f7v/s640/hagyma.jpg)
Hozzávalók 4 főre:
fejenként 2-3 salottahagyma, vagy kisméretű édes sonkahagyma
4 dl tejszín
5-6 ek szarvasgombás olívaolaj
1 dl kukoricadara
2 kis (nyári) szarvasgomba (kb 15 g)
1 szál petrezselyem a díszítéshez
tengeri só és frissen őrölt bors
A hagymákat megpucolom, karalábévájóval üreget készítek a belsejükben. Tűzálló tálba teszem, enyhén megsózom, megborsozom és egy konyhai ecsettel kívül-belül megkenem szarvasgombás olívaolajjal. Előmelegített, 200 fokos sütőben sütöm alufóliával letakarva 20-25 percig, majd fólia nélkül grillezem pár percet.
Közben összeforralom a tejszínt a maradék szarvasgombás olajjal, sózom, picit borsozom és hozzáadva a kukoricadarát egy gazdag ízű, krémes puliszkát főzök takaréklángon, néhány percenként megkeverve és vigyázva, hogy ne ragadjon le az edény aljára. Ha kész, leveszem a tűzről és hagyom picit hűlni. A gombából szarvasgomba gyalu híján éles hámozóval annyi szeletkét vágok, ahány hagymát sütök, a többit lereszelem és belekeverem a puliszkába. A hagymák üregeit megtöltöm a szarvasgombás puliszkával és egy-egy szelet szarvasgombával meg csipet petrezselyemmel díszítem. Még langyosan tálalom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOj-CYS8FP5VtaVJOMbZXtGSRrS7g8f9KvtCTrdtpvB-Anff0CMz1fIh-hQUWZuA4DWQYl18vYRkqf0JHqXGKtagvjBfFLxUB0ms0CrveMq1o_G_PFSe3fGAWnzeC4dWk3URgTS9YEIU6z/s400/hagyma2.jpg)