2012. április 23.

Turbolyás fehérbab főzelék


Szikrázó napsütéses napon nem ezt főzném, ez inkább egy esős, hűvös napon tud igazán jól esni. A turbolyától üde és különleges, a konzerv babnak köszönhetően 20 perc alatt kész.

Hozzávalók 2-3 főre: 
3 evőkanál olívaolaj
2 fej apróra vágott salotta (vagy 1 fej vöröshagyma, vagy arasznyi póré, vagy 1 csokor újhagyma)
3 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
1 fehér bab (cannellini) konzerv
fél citrom reszelt héja és frissen facsart citromlé, ízlés szerint
3-4 dl alaplé (hús, vagy zöldségleves leszűrt leve)
egy csokor friss turbolya, aprítva
só és bors, ízlés szerint

Az olívaolajon megdinsztelem az aprított hagymát, majd hozzáadom a fokhagymát is, egy perc elteltével a leszűrt, leöblített babot, ráöntöm az alaplevet, sózom, borsozom és összeforralom. Belekeverem az aprított turbolyát meg a reszelt citromhéjat és botmixerrel, vagy blenderben krémesre turmixszolom. Citromlével igazítok az ízén. Cukkini tócsnival, vagy fasírttal tálalom.

3 megjegyzés:

gionetta írta...

Mondom én, jó az a konzerv néha! Főleg a bab. Ez nagyon jól hangzik, biztos finom lett!

Gabojsza írta...

Ebben egyetértünk:-)

Roza írta...

Biztosan finom:) Én is mindig tartok itthon konzerv babot.