2012. április 17.

Lila krumplis l’ecso


Csináltam anno egy jópofa lecsót, ez most hasonló, de lilakrumpli az alapja. Elnevezhettem volna úgy is, hogy „rakott padlizsános, cukkinis lila krumpli, paradicsommal, kecskesajttal és mozzarellával”, de frászt kapok az olyan receptektől, ahol a nevében fel van sorolva MINDEN összetevője, általában már a cím elolvasásától elfáradok és elmegy a kedvem attól, hogy végig olvassam, hogy is készül, pedig lehet, hogy még jó is:-)

Még nincs lecsó szezon, de nem győzöm kivárni, hogy Kati barátnőmék teraszán, wokban elkészüljön a világbajnok változat, így kicsit csaltam, spanyol cukkinivel, meg padlizsánnal, magyar lilakrumplival, hagymával, meg kecskesajttal készítettem. A paradicsomlé saját eltevésű, a végeredmény meg ugye nem is lecsó, hanem sütőben sült egytálétel. Na jó, legyen "újragondolt" lecsó. Vagy inkább l'ecsó:-)

Hozzávalók 4 főre:
3-4 db lila krumpli (perui lila)
1 kisméretű padlizsán
1 saláta cukkini
1-2 fej hagyma
fél liter (házi, fűszeres) paradicsomlé
1 guriga (bivaly) mozzarella sajt (125 g)
150 g érlelt kecskesajt (az utolsókat rúgta, muszáj volt elhasználni)
só, frissen őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve
fél liter paradicsomlé
2-3 evőkanál olívaolaj

Egy sütőformát kikenek olívaolajjal és kirakom a tetszés szerinti sorrendben egymás mögé pakolt, szeletelt zöldségekkel és a krumpli hámozóval „felszeletelt” kecskesajttal. A fokhagymát vékonyra szeletelem és a szeletkéket bedugdosom a zöldségek közé. Sózom, borsozom és ráöntöm a paradicsomlevet. A bivaly mozzarellát felszeletelem, a szeleteket elosztom a zöldségek tetején és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöm, majd kockákra vágva tálalom.
Egy pohár fehérborral könnyű ebéd, vagy vacsora, de egy szelet sült mellett is jó lehet köretnek.