Csináltam anno egy jópofa lecsót, ez most hasonló, de
lilakrumpli az alapja. Elnevezhettem volna úgy is, hogy „rakott padlizsános,
cukkinis lila krumpli, paradicsommal, kecskesajttal és mozzarellával”, de
frászt kapok az olyan receptektől, ahol a nevében fel van sorolva MINDEN
összetevője, általában már a cím elolvasásától elfáradok és elmegy a kedvem
attól, hogy végig olvassam, hogy is készül, pedig lehet, hogy még jó is:-)
Még nincs lecsó szezon, de nem győzöm kivárni, hogy
Kati barátnőmék teraszán, wokban elkészüljön a világbajnok változat, így kicsit
csaltam, spanyol cukkinivel, meg padlizsánnal, magyar lilakrumplival,
hagymával, meg kecskesajttal készítettem. A paradicsomlé saját eltevésű, a végeredmény meg ugye nem is lecsó, hanem sütőben sült egytálétel. Na jó, legyen "újragondolt" lecsó. Vagy inkább l'ecsó:-)
Hozzávalók 4 főre:
3-4 db lila krumpli (perui lila)
3-4 db lila krumpli (perui lila)
1 kisméretű padlizsán
1 saláta cukkini
1-2 fej hagyma
fél liter (házi, fűszeres) paradicsomlé
1 guriga (bivaly) mozzarella sajt (125 g)
1 saláta cukkini
1-2 fej hagyma
fél liter (házi, fűszeres) paradicsomlé
1 guriga (bivaly) mozzarella sajt (125 g)
150 g érlelt kecskesajt (az utolsókat rúgta, muszáj volt
elhasználni)
só, frissen őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve
fél liter paradicsomlé
só, frissen őrölt bors
2-3 gerezd fokhagyma, szeletelve
fél liter paradicsomlé
2-3 evőkanál olívaolaj
Egy sütőformát kikenek olívaolajjal és kirakom a tetszés
szerinti sorrendben egymás mögé pakolt, szeletelt zöldségekkel és a krumpli
hámozóval „felszeletelt” kecskesajttal. A fokhagymát vékonyra szeletelem és a szeletkéket
bedugdosom a zöldségek közé. Sózom, borsozom és ráöntöm a paradicsomlevet. A
bivaly mozzarellát felszeletelem, a szeleteket elosztom a zöldségek tetején és
180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütöm, majd kockákra vágva tálalom.
Egy pohár fehérborral könnyű ebéd, vagy vacsora, de egy
szelet sült mellett is jó lehet köretnek.