2012. április 11.

Sült karfiol



Azt hiszem, indítok egy „fapados étel” rovatot a blogon, az olyan fogásoknak, mint az alábbi pofon egyszerű sült karfiol. Mondhatnám, hogy az elkészítés nehézségi fokával fordítottan arányos az ízélmény, de ez így, ebben a formában nem egészen fedi a valóságot, mert sokkal, de sokkal finomabb, mint amennyire egyszerű elkészíteni.

Szóval, veszek egy fej karfiolt, megtisztítom a leveleitől, megmosom, rózsáira szedem és az Actifry-ba teszem. Meglocsolom jóféle olívaolajjal, tekerek rá némi tengeri sót, borsot és 20 perc alatt hagyom megsülni. Actifry hiányában ugyanígy készítem, csak sütőpapíros tepsire fektetve, 200 fokos sütőben.


Lehet bonyolítani, ha pld. citrusos olívaolajjal locsolom, pirított fenyőmaggal (vagy durvára aprított dióval, mandulával, földimogyoróval), netán reszelt parmezánnal kevert friss kenyérmorzsával szórom meg, de így, fapadosan is igazi élvezet.