Azt hiszem, indítok egy „fapados étel” rovatot a blogon, az
olyan fogásoknak, mint az alábbi pofon egyszerű sült karfiol. Mondhatnám, hogy az
elkészítés nehézségi fokával fordítottan arányos az ízélmény, de ez így, ebben
a formában nem egészen fedi a valóságot, mert sokkal, de sokkal finomabb, mint
amennyire egyszerű elkészíteni.
Szóval, veszek egy fej karfiolt, megtisztítom a leveleitől,
megmosom, rózsáira szedem és az Actifry-ba teszem. Meglocsolom jóféle
olívaolajjal, tekerek rá némi tengeri sót, borsot és 20 perc alatt hagyom
megsülni. Actifry hiányában ugyanígy készítem, csak sütőpapíros tepsire
fektetve, 200 fokos sütőben.
Lehet bonyolítani, ha pld. citrusos olívaolajjal locsolom,
pirított fenyőmaggal (vagy durvára aprított dióval, mandulával,
földimogyoróval), netán reszelt parmezánnal kevert friss kenyérmorzsával szórom
meg, de így, fapadosan is igazi élvezet.