Terem a cukkini a kertben,
mint a bolond. Ma 8 adag főzeléknek valót tettem a fagyasztóba, ebédre pedig a legzsengébb példányokból helyes kis korongokat sütöttem. Sütőben. Semmi zsiradék. Eredetileg tápióka
keményítővel akartam összefogni a masszát, de a csicseriborsó liszt hamarabb a
kezembe akadt, így az került bele. Érdemes bátran fűszerezni.
Hozzávalók:
1-2 cukkini (mérettől függően)
1-2 cukkini (mérettől függően)
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma finomra
aprítva
2 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar sajt, reszelve
1 csokor friss bazsalikom,
aprítva
2 ágacska friss kakukkfű
levelei
2 nagy, vagy 3 kisebb tojás
pár evőkanál csicseriborsó
liszt
tengeri só és őrölt fekete
bors
1 citrom reszelt héja
A cukkinit megmosom,
lereszelem és besózom. Kb fél órát magára hagyom, majd kinyomkodom, a levét kidobom. Egy tálban
összekeverem a lereszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott zöldfűszerekkel,
zúzott fokhagymával, reszelt cheddar sajttal, citromhéjjal és apróra vágott hagymával. Sózom,
borsozom és csicseriborsó liszttel igazítok az állagán. Ne legyen kemény, de
folyós sem, inkább kellemesen lágy.
Nedves kézzel gombócokat formázok a masszából, sütőpapíros tepsire teszem, majd a kezemmel korongokká lapítom őket és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Fokhagymás joghurttal, zöld salátával könnyű ebéd, vagy vacsora.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.
Nedves kézzel gombócokat formázok a masszából, sütőpapíros tepsire teszem, majd a kezemmel korongokká lapítom őket és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm. Fokhagymás joghurttal, zöld salátával könnyű ebéd, vagy vacsora.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.