2015. július 14.

Cukkini ropogós, sütőben sütve


Terem a cukkini a kertben, mint a bolond. Ma 8 adag főzeléknek valót tettem a fagyasztóba, ebédre pedig a legzsengébb példányokból helyes kis korongokat sütöttem. Sütőben. Semmi zsiradék. Eredetileg tápióka keményítővel akartam összefogni a masszát, de a csicseriborsó liszt hamarabb a kezembe akadt, így az került bele. Érdemes bátran fűszerezni.

Hozzávalók:
1-2 cukkini (mérettől függően)
1 sárgarépa
1 fej vöröshagyma finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma
10 dkg cheddar sajt, reszelve
1 csokor friss bazsalikom, aprítva
2 ágacska friss kakukkfű levelei
2 nagy, vagy 3 kisebb tojás
pár evőkanál csicseriborsó liszt
tengeri só és őrölt fekete bors
1 citrom reszelt héja

A cukkinit megmosom, lereszelem és besózom. Kb fél órát magára hagyom, majd kinyomkodom, a levét kidobom. Egy tálban összekeverem a lereszelt sárgarépával, tojással, apróra vágott zöldfűszerekkel, zúzott fokhagymával, reszelt cheddar sajttal, citromhéjjal és apróra vágott hagymával. Sózom, borsozom és csicseriborsó liszttel igazítok az állagán. Ne legyen kemény, de folyós sem, inkább kellemesen lágy.
Nedves kézzel gombócokat formázok a masszából, sütőpapíros tepsire teszem, majd a kezemmel korongokká lapítom őket és 180 fokra előmelegített sütőben, 20-25 perc alatt  aranybarnára sütöm. Fokhagymás joghurttal, zöld salátával könnyű ebéd, vagy vacsora.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.