ÉP imádja a füstölt lazacot. Én is szeretem, de szívesebben
eszem kenhető vagy darabos halkrémnek elkészítve, mint natúrban, csak citrommal meglocsolva.
Ha rilette készül belőle, 20 dkg lazacból 6 ember is jóllakik reggelire, vagy akár 8 emberre is elegendő előételnek, házi kenyérből készült pirítóssal tálalva.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
Ha rilette készül belőle, 20 dkg lazacból 6 ember is jóllakik reggelire, vagy akár 8 emberre is elegendő előételnek, házi kenyérből készült pirítóssal tálalva.
Hozzávalók:
20 dkg füstölt lazac
20 dkg natúr sajtkrém (ehhez a tömlős ömlesztett sajt is
megteszi)
1 kis fej salotta, nagyon apróra vágva
1 kis csokor friss kapor, aprítva
fél citrom reszelt héja és frissen facsart leve
frissen őrölt rózsabors, ízlés szerint
A lazacot egészen apróra vágom, majd összekeverem a salotta
hagymával, kaporral, citromhéjjal, citromlével, sajtkrémmel és rózsaborssal. Legalább
2 órára hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek, majd (házi kenyérből készült)
pirítóson tálalom.