A Szigetvártól Kaposvár felé
vezető úton, Mozsgó után egy kis zsákfaluban, Almáskeresztúron, annak is a végén található a Kaba Farm. Alapítói,
a guineai-magyar származású Lamine és svájci felesége, Simone az alkalmazotti
mókuskerékből kitörve, a szabadságot jöttek megtalálni a zselici dombok között.
A porta egykoron Lamine festőművész nagyapjáé volt, aki unokáját évekkel
ezelőtt megajándékozta egy kis földdarabbal, amellyel tulajdonképpen útjára is
indította a ma már virágzó gazdaságot.
A Kaba Farmon Lamine
és Simone tavasztól-őszig a kecsketejből lágy-, krém- és érleltebb sajtokat, ősztől-tavaszig pedig húskészítményeket
készít (pástétomot, kolbászt és szalámit) svájci, családi receptek szerint.
A
termékeiket helyben értékesítik, de rendszeres beszállítói pécsi éttermeknek,
megtalálhatók számos rendezvényen, fesztiválon, helyi termékeket árusító
piacokon. Fogadnak látogatókat a farmon is, ugyanis szeretnék megmutatni azt,
amivel foglalkoznak.
Ma már több mint 70 állatból álló a kecskenyájuk, amelyből huszonhármat fejnek naponta meg. A tejből pedig egyfajta, tartósítószert egyáltalán nem tartalmazó gyors érlelésű sajtot készítenek négyféle ízesítésben, valamint kenhető sajtokat, kecskemozzarellát, camembert-t.
Ma már több mint 70 állatból álló a kecskenyájuk, amelyből huszonhármat fejnek naponta meg. A tejből pedig egyfajta, tartósítószert egyáltalán nem tartalmazó gyors érlelésű sajtot készítenek négyféle ízesítésben, valamint kenhető sajtokat, kecskemozzarellát, camembert-t.
A Kaba Farm állomása a "Pannon Flavours” fantázianévre hallgató, dél-dunántúli és határközeli horvát termelőket összefogó projekt keretein belül létrejött „Természet Ízei” élményútvonalnak. A projektről és az élmény útvonalakról bővebb infó itt olvasható.