2015. július 23.

Citrusos lazacsaláta


Kánikulai ebéd/vacsora, amihez még tűzhely sem kell, nem, hogy sütő, egy pohár jégbe hűtött pezsgő meg egyenesen kötelező hozzá.
Az alapanyagokért csak a helyi kedvenc üzletembe kell elmennem (az, aminek a Mautner Zsófi az egyik arca). Zsófival amúgy naponta találkozom (ugyanis van a bejáratnál egy ember nagyságú Zsófi-Széll Tamás tábla), ő mindig mosolyog, én meg mindig „szia Zsófi”-val lépek be a boltba...  Na, nem fényezem tovább a négybetűs áruházat, de tény, hogy szeretek ott vásárolni és ehhez a salátához még a friss kaprot és a Kiskőrösön máshol nem beszerezhető bio citromot is megkapom. A füstölt lazac amit árulnak meg az egyik legízletesebb fajta, amit itthon elérhető áron, pláné vidéken be lehet szerezni.

Recept nincs, ugyanis nincs más teendő, mint időben behűteni a száraz pezsgőt, felbontani a füstölt lazacos csomagot, ízlésesen elrendezni egy tálon filézett citrom és vörös grapefruit gerezdekkel felváltva, rászórni a száráról letépkedett friss kaprot, reszelni rá egy keveset a jól megmosott bio citrom héjából, tekerni rá pici színes borsot és meglocsolni pár csepp citromlével, meg olívaolajjal. Ennyi! Várjuk az enyhülést...