Az alábbi remek borkorcsolya receptje a Siklósi
Gasztrohölgyek Egyesületének tagjától, Borosné Tihanyi Györgyitől származik,
onnan, ahol mediterrán jellegű szőlőterületekről csodás fehér, rozé és vörösborok
készülnek. De Siklós nem csak a borról híres. A Csukmadűlőben készül a Mennyei Rétes, a Harkányi úton a Báthori Méhészetben generációk óta kiváló méztermelés folyik, az Arany János utcában pedig klasszikus kézműves
csokoládéburokba zárják a borok és párlatokhoz hangolt különleges ízeket és
fűszereket a Kakas Bonbon Manufaktúrában. Mindezek helyi termékek, melyek a Pannon Flavour program keretében, a határokon
átívelően népszerűsítik a minőségi, hagyományos és regionális ételeket.
Hozzávalók:
10 dkg lágy ízű kéksajt
10 dkg reszelt sajt (pld. Edami)
15 dkg krémes kecskesajt
2 lap zselatin
25 dkg nagyszemű szőlő
a tálaláshoz balzsamecet, szőlő és dió